Cîţu, despre propunerile pentru portofoliile USR PLUS: Suntem în procedură de remaniere. Constituţia spune că mergi pentru votul miniştrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu FOTO Facebook
Premierul Florin Cîţu FOTO Facebook

Premierul Florin Cîţu spune că în cazul în care propunerile pentru noii miniştri în cazul portofoliilor USR PLUS nu vor fi acceptate de Parlament, va înainta alte propuneri, argumentând că procedura nu are nicio legătură cu votul de încredere al Parlamentului. Întrebat cum interpretează schimbarea structurii guvernamdentale, premierul a răspuns că nu interpretează Contituţia.

Întrebat dacă va veni în Parlament pentru un vot pe miniştri sau pentru un vot de încredere cu întreg Guvernul, Florin Cîţu a declarat: eu voi respecta Constituţia. Suntem în procedură de remaniere, Constituţia spune foarte clar că mergi pentru votul miniştrilor, nu pentru întregul Guvern”

În cazul în care noii miniştri nu vor fi votaţi premierul spune că va veni cu noi propuneri. 

E foatrte simplu de citit Constituţia în România astăzi, nu ştiu de ce avem dezbateri. Premierul pleacă prin demisie, sau Guvernul pleacă prin demisia premierului sau moţiunea de cenzură”, a mai completat premierul. 

În ceea ce priveşte faptul că votul pentru noii miniştri propuşi este interpretat ca un vot de încredere premieriul a declarat: „nu ştiu cine face această interpretare este un vot pentru miniştri, nu are nicio legătură cu încrederea, este un ministru care merge în Parlament şi se dă un vot pentru portofoliul respectiv, nu pentru întreg Guvernul”. 

Întrebat cum interpretează schimbarea structurii guvernamentale, premierul spune: „eu nu interpretez Constituţia. Vom merge în Parlamentul României aplicând Constituţia , nu interpretând Constituţia”.

Premierul a declarat sâmbătă că, în opinia sa, noile propuneri de miniştri în Cabinetul său, după demisiile miniştrilor USR PLUS, nu vor avea probleme la votul de învestitură în Parlament şi nu se vor lovi de refuzul partidului condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite