Cîţu, despre raportul Corpului de Control privind Apele Române: O să cer şi eu o situaţie. Cum sunt gata, le public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Premierul Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat când va fi prezentat raportul în urma verificărilor făcute de Corpul de Control la Apele Române, că va solicita situaţia cu privire la stadiul raportului, însă de fiecare dată când un raport a fost finalizat, el a fost prezentat public.

„O să cer celor de la Corpul de Control, unele sunt mai complicate, altele sunt mai uşor de făcut, dar v-am obişnuit cum sunt gata, le public. O să cer şi eu o situaţie şi mă întrebaţi săptămâna viitoare să vă dau un update”, a declarat Florin Cîţu, întrebat miercuri la finalul şedinţei de Guvern când va fi prezentat raportul după verificările făcute de Corpul de Control trimis de acesta în urmă cu câteva luni.

Pe 10 februarie, prim-ministrul a anunţat că a trimis Corpul de Control la Apele Române. Premierul a mai declarat atunci, referitor la cazul inginerului Gabriel Musteaţă care a făcut publică situaţie fostei chelneriţe care fusese angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi care a demisionat, informaţii prezentate într-un material Recorder, că „nu a luat nimeni decizia pentru a îl concedia pe domnul respectiv, în acest moment. 

Şeful Executivului a mai spus că în acest mandat vrea să oprească nepotismul în administraţia publică şi conflictele de interese, însă aceste lucruri nu pot fi făcute peste noapte. 

Fosta chelneriţă care fusese angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a demisionat, în urma materialului Recorder. Postul inginerului Gabriel Musteaţă, care s-a opus angajărilor politice şi a vorbit cu jurnaşiştii a fost desfiinţat, acesta fiind lăsat să plece după o experienţă de 25 de ani. Singurul care a rămas în funcţie este directorul Petru Avram, vicepreşedntele PNL Iaşi.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române susţin că inginerul a refuzat în repetate rânduri să accepte postul care i s-a oferit

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite