Cîţu, despre reducerea TVA la energie şi gaze: „Creezi un avantaj necinstit. Ar trebui aplicată unitar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Facebook

Florin Cîţu propune, în contextul în care coaliţia caută soluţii pentru reducerea efectelor creşterii facturilor la energie, alocarea unui buget separat pentru asigurarea securităţii energetice a României. Referitor la reducerea TVA la 5% în domeniul energiei, promovată de PSD, liderul PNL susţine că o eventuală reducere de taxe ar trebui să se aplice unitar.

"Trebuie să abordam această problemă cu o gândire pragmatică, pe termen lung. Soluţiile pentru termen lung trebuie să ia în calcul securitatea energetică a României. Una dintre masuri ar să alocăm un procent de care să nu se atingă nimeni, prin care să investim în acest domeniu să ne asiguram că în 2026 România o să fie securizată în domeniul energiei. O înţelegere transpartinică", este propunerea înaintată de Florin Cîţu.

Referitor la reducerea TVA la 5% la gaze şi energie, liderul PNL a precizat că o astfel de măsură ar trebui aplicată unitar.

"Noi suntem de acord cu orice reducere, condiţia de bază e să poţi face acest lucru şi să aplici unitar, nu doar într-un anumit sector. Creezi un avantaj necinstit. Voi susţine orice reducere de taxă care se aplică unitar în toată România", a afirmat liberalul.

Florin Cîţu a precizat că pentru rezolvarea situaţiei creată de creşterea facturilor ar trebui aplicate măsurile care sunt în vigoare."Trebuie să vedem dacă au fost aplicate în mod corect sau nu. Trebuie saă ne uitam că în toată Europa şi în toată lumea au crescut preţurile la energie, nu doar în România", a precizat liderul PNL.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că în momentul de faţă reducerea TVA la 5% pentru energie şi gaze este suportabilă de bugetul statului şi crede că această măsură trebuie aplicată de la 1 februarie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite