Cîţu, despre rezoluţia votată la propunerea lui Orban privind excluderea unei colaborări cu PSD: Nu avea niciun sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Florin Citu la Consiliul Naţional al PNL din 18 septembrie 2021 FOTO Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban şi Florin Citu la Consiliul Naţional al PNL din 18 septembrie 2021 FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu este de părere că rezoluţia propusă de preşedintele PNL Ludovic Obran şi votată de Biroul Permanent al formaţiunii „nu avea niciun sens” pentru că într-o şedinţă anterioară a BPN partidul votase că nu va guverna niciodată cu PSD.

„Pentru noi, soluţia de bază este guvernarea de dreapta împreună cu USR şi UDMR. Această rezoluţie, astăzi, la propunerea preşedintelui, nu avea niciun sens pentru că cu un BPN înainte votasem că nu vom guverna niciodată cu PSD. Deci sunt două, dar am votat-o şi pe asta de astăzi”, a declarat Florin Cîţu. 

Biroul Permanent al PNL a votat şi o rezoluţie, la propunerea lui Rareş Bogdan, prin care invită USR PLUS la un „dialog direct” pentru a reface majoritatea parlamentară. PNL cere „denunţarea imediată şi totală a oricărei colaborări sau acţiuni politice comune cu Alianţa pentru unirea românilor”, despre care spune că este „o formaţiune extremistă, xenofobă şi anti-europeană”.

Rezoluţia privind apelul lansat către USR PLUS mai menţionează că premierul este mandatat „pentru a lua măsurile şi deciziile necesare pentru asigurarea în continuare a stabilităţii guvernamentale şi pentru respingerea tentativelor parlamentare de demitere a Guvernului prin moţiune de cenzură”.

Citeşte şi: BPN al PNL a adoptat, la propunerea lui Ludovic Orban, o rezoluţie simplă prin care respinge „orice formă de colaborare cu PSD”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite