Cîţu, despre şefia Camerei Deputaţilor: Rămâne la PNL. S-ar putea să fie cineva interimar. Miniştri s-ar putea să fie din afara politicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban şi Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a declarat la Digi24 că în acest moment preşedinţia Camerei Deputaţilor, va rămâne la PNL şi că formaţiunea pe care acum o conduce contează pe experienţa fostului şef de partid, după ce Ludovic Obran a anunţăt că îşi va da demisia luni din funcţia publică pe care o deţine. Potrivit premierului, propunerile de miniştri în cazul portofoliilor USR PLUS „ar putea să fie profesionişti, din afara politicii”.

„Deocamdată nu ne-am gândit, acum rămâne la PNL. Preşedintele Camerei Deputaţilor are nevoie de majoritate de voturi, nu vreau să ne grăbim sau să ne pripim. Mergem în Parlament cu miniştri pe care îi vom schimba, s-ar putea să fie şi profesionişti din afara politicii”, a declarat premierul la Digi24. 

În cea ce priveşte rolul fostului preşedinte al PNL în formaţiune după ce a pierdut alegerile că partidul contează pe experienţa lui Ludovic Obran în perioada următoare.

„Nu la mine trebuie să îşi dea demisia, e funcţia Parlamentului. Are un rol foarte important, are experienţă politică foarte mare, contăm pe experienţa lui Orban în perioada următoare. Orban are un rol important în PNL”. 

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a anunţat că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce a pierdut cursa interna pentru un nou mandat la şefia partidului. „Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a mai anunţat fostul lider al PNL.

Premierul are la dispoziţie 45 de zile pentru a veni cu propunerile noilor miniştri în Parlament, după ieşirea USR PLUS de la Guvernare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite