Cîţu, despre testarea gratuită, în contextul Certicatului COVID: Nu poţi să susţii nelimitat o astfel de cheltuială atunci când există un vaccin gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, preşedintele Senatului  FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu, preşedintele Senatului  FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, joi, că testarea gratuită timp de zeci de zile nu va ajuta campania de vaccinare. Statul va putea suporta costul testării pentru 45 de zile, a precizat liderul Senatului, care a subliniat că trebuie încurajată vaccinarea.

„Am primit o variantă a acestui proiect de lege, nu am discutat-o cu colegii mei, astăzi o să discutăm. Nu poţi să susţii nelimitat o astfel de cheltuială atunci când există un vaccin gratuit, iar soluţia este vaccinarea, nu testarea”, a spus Florin Cîţu.

„Trebuie să ne gândim ce vrem. Dacă oferim o testare gratuită nelimitat, nu o să mai fie vaccinare”, a completat preşedintele Senatului.

Cele 45 de zile în care populaţia are timp să se imunizeze este considerată o perioadă rezonabilă „Am agreat-o (n.r. - perioada de 45 de zile). Mi se pare un timp rezonabil ca cei care nu s-au vaccinat să se vaccineze.Eu sper că nu e doar o tactică de a tergiversa aplicarea Certificatului verde. teoretic  nu ar trebii să fie o problemă. Practic, mai pot apărea probleme”, a mai afirmat Florin Cîţu.

Liderul PNL a lansat şi săgeţi către PSD: „Urmăresc cu atenţie şi îngrijorare, nu ştiu dacă e un moment să relaxăm măsurile, cu o mie de cazuri pe zi. Astă-vară, când am relaxat condiţiile la câteva zeci de cazuri pe zi, unii mă criticau, acum văd că nu au nici o problemă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite