Cîţu despre neînţelegerile cu PSD: Este un compromis şi nu trebuie să ne ascundem aici. În continuare, în buget nu sunt cei 7% alocaţi investiţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Citu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, fiind întrebat de neînţelegerile din coaliţia de guvernare, că actuala formulă de conducere a Executivului este un compromis şi că acest lucru nu trebuie ascuns. Fostul premier a amintit de procentul de 7% pentru investiţii negociat la formarea coaliţiei de guvernare, arătând că partidul pe care îl conduce nu a plecat, explicând că se poate discuta.

„Este un compromis şi nu trebuie să ne ascundem aici, obiectivele liberalilor şi PNL sunt unele, vedem că există dicuţii pe buget, bineînţeles, în continuare, în buget nu sunt cei 7% alocaţi investiţiilor, e un compromis pe care l-a făcut PNL, nu ne-am ridicat de la masă, nu am plecat, am spus că trebuia sa fie acolo, este in programul de guvernare, s-a promis că o să fie la rectificare, deci putem să discutăm”, a spus fostul premier. 

În ceea ce priveşte o continuare a formulei actuale de guvernare după alegerile din 2024, preşedintele PNL a afirmat că partidul pe care îl conduce va merge la guvernare cu cine face majoritate în Parlament, atîta timp cât reprezentanţii formaţiunii nu îşi trădează electoratul. „Atât timp cât PNL nu-şi trădează electoratul şi PNL şi reprezentanţii PNL în guvernare vor milita pentru proprietate privată, sectorul privat, antreprenori, tot ce înseamnă liber schimb, economie de piată. Vom merge la guvernare cu cine vom putea face majoritate. Obiectivul principal este acela de a face lucruri bune pentru români, neînţelegeri în ceea ce priveşte modul în care implementăm măsuri, ele vor exista, dar până la urmă găsim soluţia de compromis cea mai bună”. 

Întrebat ce părere are de afirmaţia preşedintelui social-democrat, referitoare la faptul că actuala coaliţie de guvernare ar putea avea un viitor şi după alegerile din 2024, liderul liberalilor a declarat: „Doar cu PNL numărul 1. Vom avea alegeri în 2024, eu vreau să le câştigăm. PNL trebuie să devină cel mai mare partid politic din România”, a spus Cîţu.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat într-un interviu pentru Reuters că el crede că această coaliţie de la guvernare va rezista chiar şi după anul 2024. De asemenea, acesta a menţionat şi că se va prelungi schema de ajutor în energie din luna aprilie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite