Politică

articolul anterior articolul urmator

Cîţu: Economia României trăieşte de pe o zi pe alta. Fără a se împrumuta lunar, România ar intra în colaps. Singurul rezultat al populismului şi incompetenţei

11
30 Apr 2018 18:32:07
Autor: Maria Tufan
Senatorul PNL Florin Cîţu crede că „o criză economică de proporţii” va lovi în curând România.
Senatorul PNL Florin Cîţu crede că „o criză economică de proporţii” va lovi în curând România.

Senatorul PNL Florin Cîţu, spune că în doar trei ani statul român şi-a triplat necesarul de finanţare pentru cheltuieli curente, că economia României trăieşte de pe o zi pe alta, dar şi că, într-un an, Liviu Dragnea a adus economia la mâna finanţatorilor străini. „Fără a se împrumuta lunar, economia României intră în colaps", afirmă senatorul liberal.

Senatorul PNL Florin Cîţu critică, printr-o postare pe Facebook, deciziile guvernării PSD şi cataloghează hotărârile legate de fiscalitate drept caracteristici de bază ale „iresponsabilităţii şi incompetenţei”. Acesta anunţă că „economia României trăieşte de pe o zi pe alta” şi îl acuză pe liderul PSD Liviu Dragnea că ar fi dus economia „la mâna finanţatorilor străini”.

Iresponsabilitea şi incompetenţa sunt caracteristici de bază ale ultimului an de guvernare PSD. Administrarea resurselor financiare ale economiei se face având în vedere posibile riscuri la care ar putea fi supusă economia în viitor. Nu prespunând că “totul va fi bine”, asa cum ne spune PSD.

„Cei care trăiesc în sectorul privat şi iau decizii zilnic ştiu să nu asculte ce spun politicienii. Se uită la ce fac politicienii şi pe urmă acţionează în consecinţă. Au invatat cu mult timp in urma acest lucru. Retorica PSD-istă arată o imagine idilică a acestei economii. Poezia pe care o recită toata ziua este simplă: totul creşte şi viaţă este bună în România. Această retorică ascunde un adevăr îngrozitor. Cei din sectorul privat îl simt de un an de zile. Angajaţii sectorului bugetar acum l-au descoperit. Economia României trăieşte de pe o zi pe alta. Într-un an de zile Liviu Dragnea a adus economia României la mâna finanţatorilor străini. Fără a se împrumuta lunar, economia României intră în colaps”, a precizat Cîţu.

Liberalul a mai spus că „plata pensiilor şi a salariilor este la mâna investitorilor străini”, dar şi că „ticăloşia lui Dragnea constă în faptul că se împrumută cu dobândă din ce în ce mai mare pentru a plăti salarii şi pensii astăzi”. 

„Începând cu 2016 veniturile la buget au început să scadă (cu aceeaşi viteză pe care am văzut-o când economia a intrat în recesiune). În 2015 veniturile la buget erau de 34.9% din PIB iar în 2017 de 30.5% din PIB (în 2007 erau la 35% din PIB iar în 2009 de 31%). Scăderea veniturilor a impus scăderea cheltuielilor pentru a menţine deficitul la limită de 3% din PIB. Scăderea cheltuielilor publice este un lucru bun din punctul meu de vedere şi ar trebui continuată.

DAR, guvernele care au venit la putere din 2016 şi până acum au luat bani de la investiţii şi i-au transferat către cheltuieli neproductive. Cheltuielile cu investiţiile au ajuns în 2017 la 10% din total cheltuieli faţă de 18% în 2015. Această tendinţa arată clar dispreţul acestor guverne faţă de viitorul României şi folosirea bugetului de stat în interes pur electoral. De aceea aceşti oameni trebuie să răspundă personal. Toţi. Intenţionat au distrus şansa de dezvoltare pe termen lung a României pentru a beneficia personal pe termen scurt. Sfârşitul lui 2017 şi bugetul pentru 2018 arată că economia României este cea mai vulnerabilă în cazul unei situaţii în care dobânzile cresc rapid şi economiile la nivel global încetinesc sau intră în recesiune”, a explicat Florin Cîţu.

Senatorul PNL a încheiat postarea avertizând că, din punctul său de vedere, România nu mai poate evita o criză financiară, acesta fiind „rezultat populismului şi al incompetenţei”. 

„Peste tot acest scenariu trebuie suprapusă o rată a şomajului care va creste rapid. Mai poate Romania evita o criza economica de proporţii? Nu. Din punctul meu de vedere se îndreaptă rapid spre o economie cu dobânzi mari, depreciere, inflaţie. Acesta este singurul rezultat al populismului si incompetenţei, oricând si oriunde”, a conchis liberalul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Codruta=Tepes
30.04.2018, 20:22:52

Dar nu intra odata in colaps? Doar asa se pot invata minte sustinatorii ciumei rosii, atatia cati au mai ramas... Am mai strange iarasi cureaua dar cel putin ar ajunge PSD la 10-15% cum a patit-o si Syriza in Grecia. Pana nu scapa Romania de astia nu avem la ce economie si viitor sa ne gandim.

+4 (8 voturi)
Un cititor
30.04.2018, 21:21:09

" Economia României trăieşte de pe o zi pe alta. " Trageti-o de maneca pe Viorica. Intr-un articol ( tot proaspat) zice ca face ce trebuie !! Cel mai enervant este cand turuie ca moara, dand raspunsuri de genu' : Buna ziua! Bat pari"

+4 (4 voturi)
Index 4.2
1.05.2018, 00:22:43

Asta este rezultatul cand tara este condusa de hotzi, boagabontzi, hahalere, lulanggii si cwrvetury!

+2 (4 voturi)
Galeriu Crestinu
1.05.2018, 02:51:39

ABIA acum s-au trezit....! dupa 28 de ani de furaciune si mariri de salarii din burta, pensii "speciale" umflate pentru toti borfasii SRI, Procurori si alti paraziti intestinali de lepadaturi de politicieni hoti...s-au tot imprumutat de la FMI pe garantia bogatiilor din muntii nostri si zacamantelor din Marea Neagra.... CONFISCATI TOATE AVERILE HOTILOR ce au condus ROMANIA de 28 de ani - asta e singura solutie !

+5 (5 voturi)
rautu leonte
1.05.2018, 04:46:09

MERGETI BA LA PSIHIATRIE SI LUATI-L SI PE ASTA CU PARUL SLINOS PE NUME CATU-PARTU,MARE ECONOMIST PLN,GENIU CUM NU S-A MAI VAZUT PE PAMANT! ASTA DE CATIVA ANI ZICE CA NE FACEM PRAF,DAR REALITATEA E ALTA! INDIVIDUL A PRIMIT ORDIN DE LA SEFI SA LATRE ZI SI NOAPTE! PROSTI SUNT AIA CARE IL CRED!

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările