Politică

articolul anterior articolul urmator

Cîţu: I-am cerut ministrului Sănătăţii să prezinte public întreg raportul privind decesele COVID

1
13 May 2021 18:17:48
Autor: Maria Dinu
Florin Cîţu FOTO Florin Cîţu / Guvernul Romaniei
Florin Cîţu FOTO Florin Cîţu / Guvernul Romaniei

Premierul Florin Cîţu i-a cerut ministrului Sănătăţii Ioana Mihăilă să facă public raportul ce priveşte decesele de COVID-19. Premierul a mai explicat că „datele INS şi cele din Corona Forms sunt, în proporţie de 96%, aceleaşi”.

Florin Cîţu a cerut transparenţă cu privire la raportările deceselor de COVID-19.

„I-am cerut ministrului Sănătăţii să prezinte public întreg raportul privind decesele COVID. Să fim transparenţi şi să îmbunătăţim procedura acolo unde e necesar, astfel încât să nu mai existe erori de raportare, indiferent de cauza lor. M-am uitat pe raport, datele INS şi cele din Corona Forms sunt, în proporţie de 96%, aceleaşi”, a transmis premierul pe Facebook.

Ioana Mihăilă a fost întrebată dacă deficienţele legate de raportarea deceselor de COVID-19 s-au înregistrat în lunile noiembrie- decembrie când Guvernul a organizat alegerile parlamentare. 

 „În acest moment există diferenţe între datele raportate între diverse baze de date care au colectat numărul de decese. Orice încercare a de politiza pandemia cred că va scădea încrederea populaţiei în modul în care ea a fost gestionată. Aş prefera să nu facem nicio legătură politică între numărul de decese şi necazul şi nenorocirea acestor oameni şi orice context politic”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dobos Vasilescu
13.05.2021, 18:27:42

Alo ! Citule! Nu exista oameni morti de cov 19 . Cauzele deceselor se stabilesc in urma autopsiilor. Celor morti si gasiti pozitivi in urma testului PCR nu li s-au facut autopsii. Au fost bagati in saci negri de plastic si ingropati rapid.

-5 (9 voturi)
Modifică Setările