Cîţu: I-am cerut ministrului Sănătăţii să prezinte public întreg raportul privind decesele COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Florin Cîţu / Guvernul Romaniei
Florin Cîţu FOTO Florin Cîţu / Guvernul Romaniei

Premierul Florin Cîţu i-a cerut ministrului Sănătăţii Ioana Mihăilă să facă public raportul ce priveşte decesele de COVID-19. Premierul a mai explicat că „datele INS şi cele din Corona Forms sunt, în proporţie de 96%, aceleaşi”.

Florin Cîţu a cerut transparenţă cu privire la raportările deceselor de COVID-19.

„I-am cerut ministrului Sănătăţii să prezinte public întreg raportul privind decesele COVID. Să fim transparenţi şi să îmbunătăţim procedura acolo unde e necesar, astfel încât să nu mai existe erori de raportare, indiferent de cauza lor. M-am uitat pe raport, datele INS şi cele din Corona Forms sunt, în proporţie de 96%, aceleaşi”, a transmis premierul pe Facebook.

Ioana Mihăilă a fost întrebată dacă deficienţele legate de raportarea deceselor de COVID-19 s-au înregistrat în lunile noiembrie- decembrie când Guvernul a organizat alegerile parlamentare. 

 „În acest moment există diferenţe între datele raportate între diverse baze de date care au colectat numărul de decese. Orice încercare a de politiza pandemia cred că va scădea încrederea populaţiei în modul în care ea a fost gestionată. Aş prefera să nu facem nicio legătură politică între numărul de decese şi necazul şi nenorocirea acestor oameni şi orice context politic”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite