Cîţu, întrebat despre reorganizarea administrativ-teritorială a unor localităţi: Aş vrea să creăm motivaţia să se facă natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO: Florin Cîţu / Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Citu FOTO: Florin Cîţu / Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Cîţu a precizat că a văzut propunerea edilului din Cluj-Napoca Emil Boc cu privire la o reorganizare administrativ-teritorială a localităţilor, lucru care nu poate fi susţinut din punct de vedere financiar, dar consideră că aceste „unificări” ar trebui stimulate în aşa fel încât ele să se producă în mod natural.

„Sunt 1.250 de unităţi administrativ-teritoriale în România ale căror venituri cu salariile sunt mai mari decât veniturile proprii sau venituri totale chiar. Avem clar o problemă. Pot să vă spun că ne uităm şi am văzut propunerea domnului Boc în ce priveşte reorganizarea administrativă. Aş vrea să o facem cumva să creăm motivaţia să se facă natural, adică să creăm proiecte în jurul cărora aceste unităţi administrativ=teritoriale să se unească. Dacă venim într-o zonă să creăm şcoală, spital, natural să se unească aceste UAT-uri şi să creeze această unitate administrativă. Cam aşa aş vedea lucrurile”, a afirmat Florin Cîţu, joi la Alba Iulia.

Şeful Guvernului a adăugat că merge pe varianta în care să fie creată o motivaţie pentru o unificare naturală a acestor unităţi administrativ-teritoriale.

„Bineînţeles, este o opinie personală, încă nu am discutat. Dar este adevărat, este o problemă de sustenabilitate a finanţelor, pe de o parte, din cauza deciziilor pe care le iau anumiţi primari care cresc anumite cheltuieli fără să aibă venituri, dar, pe de altă parte, situaţia efectivă. Multe unităţi administrativ-teritoriale chiar nu au venituri, nu au de unde să plătească Sunt de acord, am auzit propunerea dar eu merg pe varianta crea o motivaţie pentru a se uni natural aceste unităţi administrativ teritoriale, dacă se poate”, a completat premierul.

Cieşte şi: De ce vrea Emil Boc regionalizare: „Acum totul trece printr-un filtru de la centru. Pentru orice proiect operaţional mergem cu jalba-n proţap la Bucureşti”

Florin Cîţu, despre comasarea judeţelor susţinută de Emil Boc: Mi se pare o idee interesantă

 

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite