Politică

articolul anterior articolul urmator

Cîţu, întrebat dacă îl va susţine pe Ciucă: Votul este secret. Voi susţine un PNL care are de-a face cu liberalismul. Nu voi susţine populismul

5
10 Apr 2022 11:17:06
Autor: News.ro, Maria Dinu
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, întrebat dacă îl va susţine pe Nicolae Ciucă la Congresul de duminică, a afirmat că votul este secret, precizând apoi că va susţine un PNL care are de-a face cu liberalismul şi că nu va susţine populismul sau măsuri care fac rău românilor.

UPDATE: Fostul preşedinte al PNL, Florin Cîţu, a declarat că nu a fost ”confortabil” în privinţa alianţei cu PSD şi că atunci când s-a format această alianţă a avut un instinct că aceasta nu va funcţiona. Cîţu a adăugat că regretă că nu s-a retras atunci.

Florin Cîţu a declarat că PNL nu trebuie să dispară, iar acest lucru este unul important.

„PNL nu trebuie să dispară, asta este cel mai important. Avem acum un congres al PNL. Acesta este testul. Dacă situaţia se înrăutăţeşte, înseamnă că colegii mei au greşit. Din primul moment nu am fost confortabil cu această alianţă cu PSD. Echipa care m-a votat, m-a votat pentru că eram cel mai mare adversar al PSD”, a declarat Florin Cîţu.

Fostul lider liberal regretă că nu s-a retras la momentul formării alianţei dintre PNL şi PSD.

„Când a venit acea alianţă am avut dublii, am avut un instinct, trebuia să mă retrag atunci, ăsta e regretul meu, că nu m-am retras atunci. După aceea m-am opus la  măsuri populiste şi le-am spus că, dacă luăm aceste măsuri, ajungem în situaţia în care suntem acum, inflaţie mare, dobânzi mari.  Am un regret că nu m-am dat la o pare. Am avut un instinct clar că nu va funcţiona. Se vede clar că am avut dreptate şi instinctul meu era corect”, a declarat Florin Cîţu, potrivit News.

***

UPDATE: Fostul lider al PNL, Florin Cîţu, a transmis „cu plăcere”, într-o postare temporară pe Facebook, alături de rezultatele unui sondaj privind intenţia de vot, anunţate de Rareş Bogdan.

***

Florin Cîţu a fost întrebat, duminică, dacă a venit să îl susţină pe Florin Cîţu.

„Am venit la un congres al PNL”, a răspuns fostul preşedinte PNL.

Întrebat dacă îl va vota pe Nicolae Ciucă sau îşi va anula votul, ori dacă îl va susţine pe premierul până la capăt, Florin Cîţu a răspuns: “Să ştiţi că trebuie să fi evoturi îndeajuns ca să iasă că altfel nu avem preşedinte. (...) Votul este secret. (…) Voi susţine un PNL care are de-a face cu liberalismul. Niciodată nu voi susţine populismul, nicioodată nu voi susţine măsuri care fac rău românilor. Aşa cum aţi văzut am lăsat o Românie cu indicatori macro foarte buni. Astăzi aceşti indicatori s-au deteriorat şi aici vreau să vadă la final dacă am eu dreptate înseamnă că indicatorii macro trebuie să se îmbunătăţească, dacă au avut dreptate colegii mei că m-au dat la o parte”.

El a mai fost întrebat ce mesaj are pentru Nicolae Ciucă.

„Să nu uite de electoratul liberal. Suntem aici pentru că am fost votaţi de oameni cu principii liberale, pentru investiţii care să fie 7% din PIB, faptul că anul trecut am avut o creştere economică mai mare decât cea aşteptată, văd că lucrurile s-au deteriorat. Dacă situaţia se înrăutăţeşte înseamnă că colegii mei au greşit”, a transmis Florin Cîţu.

El a menţionat că PNL nu îşi permite experimente la fiecare şase luni, că nu a fost de acord cu alianţa cu PSD şi consideră că atunci trebuia să se retragă, potrivit News.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Radu Udrea
10.04.2022, 11:37:07

Partidul Loz in plic. Echipa castigatoare lasa locul echipei necastigatoare. Amaratul asta pe cine cauta? Sa il duca cineva de manuta inapoi in sala! Si sa nu il mai lasati singur pana la toaleta!

Realist
10.04.2022, 11:44:14

Panseurile de azi ale lui Catzu - ieri prim-ministru si sef de partid - imi aduc aminte de autocritica catzelului lui Ceausescu - Tudor Postelnicu: "-Am fost un dobitoc! "

Tomescu Tom
10.04.2022, 12:50:14

Că-l votează sau nu cineva pe Ciucă .. deja este stabilit câștigătorul " competiției " ! " Congresul " lor duminical .. este doar un simulare jalnică , a democrației .. 😜 . Așa-s toate " concursurile " pentru ocuparea diferitelor funcții în instituțiile statului.. Ăsta-i tiparul .. ăsta este sistemul ...

+1 (1 vot)
Tomescu Tom
10.04.2022, 12:56:50

** ...o simulare ..

costea petre
10.04.2022, 14:19:16

Nu am inteles algoritmul care a stat la baza logicii in care a fost ales Catu ca presedinte PNL.

Modifică Setările