Cîţu invită partidele la negocieri, cu excepţia AUR, după ce Guvernul Cioloş nu a trecut de Parlament. Premierul invocă situaţia sanitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/George Călin
Foto: Inquam Photos/George Călin

După ce Guvernul Cioloş nu a trecut de votul Parlamentului, Florin Cîţu invită partidele, cu excepţia AUR, la negocieri pentru formarea unei majorităţi. Premierul interimar susţine că România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline şi invocă situaţia sanitară.

"Votul de azi al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reuşit să şi construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluţie pentru ţară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna.

Ţara se află într-o situaţie pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infecţii şi de decese. O astfel de situaţie reclamă responsabilitate şi compromisuri pentru rezolvarea crizei politice.

România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluţia este un nou guvern format în jurul Partidului Naţional Liberal. Asigurăm deja guvernarea interimară a ţării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forţă principală, se poate face foarte rapid şi fără nicio perioadă de adaptare.

PNL îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice parlamentare, cu excepţia AUR, în vederea creării rapide a unei majorităţi şi a unui guvern. Vom acţiona cu maturitate şi cu responsabilitate, fără vanităţi şi fără orgolii, ţinând cont de configuraţia politică a Parlamentului şi căutând în mod insistent soluţia care să scoată România din criză", a transmis Florin Cîţu, printr-o postare pe Facebook.

Guvernul Cioloş nu a obţinut votul de încredere al Parlamentului. Următorul pas este reluarea consultărilor de către preşedintele României şi desemnarea unui premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite