Cîţu: Un ministru, doi miniştri pleacă, vin înapoi. Ideea este că programul de guvernare rămâne acelaşi şi asta este cel mai important pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu FOTO Facebook
Premierul Florin Cîţu FOTO Facebook

Premierul Florin Cîţu a declarat în ceea ce priveşte propunerile pentru portofoliile USR PLUS că programul de „guvernare rămâne acelaşi”. Privind un posibil refuz al USR PLUS de a se aşeza din nou la masa negocierilor pentru propunerea miniştrilor, premierul spune că va exista o decizie în momentul în care se va termina perioada interimatelor. „Nu are sens să discutăm despre scenarii”, a mai declarat premierul.

„Vom veni cu toţi miniştri în acelaşi timp. Ideea este alta. Programul de guvernare rămâne acelaşi şi asta este cel mai iportant pentru români. Un ministru, doi miniştri pleacă, vin înapoi. Ideea este că programul de guvernare pe care noi l-am adoptat la începutul anului, un program prin care ne-am asumat reforme pe care le-am băgat în PNRR, rămâne şi nu se modifică nicio virgulă în acel program. Rămâne asumat”, a declarat premierul. 

Întrebat ce va face în cazul în care USR PLUS nu se va aşeza la negocieri, premierul a răspuns că „acestea sunt scenarii, nu are sens să discutăm despre scenarii. Guvernarea merge foarte bine. În acest moment avem 40 de zile în care putem să guvernăm cu miniştri interimari. Momentul în care vom ajunge la finalul acestei perioade, vom avea o decizie. 

Preşedintele PNL Ludovic Orban este de părere că „se va ajunge la Curtea Constituţională” în cazul propunerilor pentru portofoliile USR PLUS, după ce premierul a spus că Guvernul este în procedură de remaniere şi nu este nevoie de un vot de îcredere al Parlamenttului.

Premierul Florin Cîţu spune anterior că în cazul în care propunerile pentru noii miniştri în cazul portofoliilor USR PLUS nu vor fi acceptate de Parlament, va înainta alte propuneri, argumentând că procedura nu are nicio legătură cu votul de încredere al Parlamentului. Întrebat cum interpretează schimbarea structurii guvernamdentale, premierul a răspuns că nu interpretează Contituţia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite