Politică

articolul anterior articolul urmator

Cîţu: „Miza noastră în Educaţie nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum. Este a face şcoala de secol 21”

5
13 Sep 2021 14:00:31
Autor: Andreea Ghiorghe
Florin Cîţu a participat la ceremonia deschiderii noului an şcolar la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală. FOTO: Inquam Photos / George Calin
Florin Cîţu a participat la ceremonia deschiderii noului an şcolar la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală. FOTO: Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a participat la caeremonia de deschidere a noului an şcolar la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală. Cu acest prilej, prim-ministrul a transmis că miza Executivului este consolidarea unei şcoli „de secol 21”, cu ajutorul programului „România Educată”

„Dincolo de performanţele cunoscute ale elevilor, liceul vostru este primul din Capitală care îşi asumă startul unor reforme profunde. Este extraordinar că alegeţi să implementaţi un program pilot, bazat pe proiectul România Educată. Un proces de predare, învăţare, evaluare, mai aproape de cerinţele şi exigenţele unui învăţământ modern, centrat pe elevi.

 Prin acest pas, definim începutul unor reforme profunde în educaţie. (…) Nu ne oprim aici. În rmătorii ani, prin PNRR, este prevăzută finanţarea a 60 de şcoli pilot. Ţin foarte mult la reformarea învăţământului şi vom reuşi să facem acest lucru prin România Educată”, a transmis premierul Cîţu. 

Prim-ministrul a mai transmis că săptămâna aceasta programul „România Educată” va fi adoptat şi implementat.

„Tocmai pentru că nu este cazul să pierdem timpul, săptămâna aceasta vom adopta şi implementa programul. (...) Miza noastră în educaţie nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum. Miza noastră este a face altfel altceva. Adică şcoala de secol 21, în România secolului 21, aşa cum ne dorim cu toţii”, a transmis premierul Cîţu, luni.

Şi preşedintele României Klaus Iohannis a vizitat o şcoală luni dimineaţa. Şeful statului a declarat, la deschiderea noului an şcolar din cadrul Liceului Tehnologic „Carol I” din comuna prahoveană Valea Doftanei, că fiecare individ este responsabil pentru ca şcolile să rămână deschise anul acesta, în contextul pandemic în care se află România. 

Iohannis a mai transmis singura şansă pentru dezvoltarea şcolilor este competiţia pe bază de meritocraţie, ce poate fi asigurată doar concursuri organizate corect şi transparent pentru funcţiile de conducere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

G M
13.09.2021, 14:11:32

Demisia uselistule !

-7 (11 voturi)
muresan anna
13.09.2021, 14:15:35

Ce scoala domnule? Nu ai nevoie de scoala "pe bune" in Romania, doar de pile politice!

+11 (11 voturi)
Camelian Propinatiu
13.09.2021, 14:15:40

Poate în secolul XXII. Deocamdată, tradiţia subfinanţării Educaţiei se respectă de 30 de ani. Stranie doctrina că să vedem întâi rezultate, apoi investim. Mai degrabă PSD are milă totdeauna de salariile cadrelor didactice!

+11 (11 voturi)
Silviu Apostol
13.09.2021, 14:28:03

Dobitocilor , miza voastra , a tuturor politrucilor Romaniei (ca politicieni nu veti fi NICIODATA) , ar trebui sa fie aceea ca scoala sa fie SCOALA !

0 (2 voturi)
Mos Tagarta
13.09.2021, 16:12:12

Cine vrea sa faca scoala, sa plece din tara. Scoala se face oriunde in Europa, mai putin in Romania. Cu scoala facuta in tara risti, doamne fereste, sa ajungi un prim ministru, un ministru sau un parlamentar. Ceea ce e grav.

-1 (1 vot)
Modifică Setările