Politică

articolul anterior articolul urmator

Cîţu: Dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie

4
29 Jun 2020 21:35:07
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, acuză ”o campanie orchestrată, plătită”, derulată de către PSD pentru a-i speria şi panica pe români. ”A fost o strategie a celor de la PSD de a speria oamenii, de a-i panica şi eu cred că, dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie”, afirmă Florin Cîţu.

”Economia globală astăzi trece printr-o criză nemaiîntâlnită. (...) A fost o provocare mare pentru acest guvern şi când am spus criză vorbesc de contextul economic global pentru că ne uităm la noi, dar lucrurile sunt dificile pentru toate economiile. La noi avem estimat un deficit de 6,7% din PIB în acest moment şi lucrurile arată ok”, a declarat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24.

El a explicat că ”scenariile apocaliptice” pe care le-au avansat ”trompetele” din PSD nu s-au adeverit.
 
Cîţu a precizat că al doilea trimestru al acestui an este ”afectat negativ”, iar pe final de an contracţia economiei va fi în jur de minus 2% din PIB şi nu de minus 9%, ”aşa cum spuneau tot felul de profeţi”.
 
”Vom avea revenirea economiei din trimestrul trei, aşa cum am spus de la început. (...) Nimic din ce au aruncat în piaţă cei de la PSD, acele scenarii apocaliptice nu s-a întâmplat. A fost o strategie a celor de PSD de a speria oamenii, de a-i panica şi eu cred că, dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie. Fiindcă nu poţi să te foloseşti şi să panichezi o întreagă Românie doar pentru a câştiga tu politic, să arunci acele scenarii care nu aveau niciun fundament. Nu era nimic fundamentat şi totuşi au făcut-o. Au afectat şi economia, au afectat şi investitorii, dar i-au afectat şi pe români”, a adăugat ministrul de Finanţe.
 
El a acuzat ”o campanie orchestrată, plătită” de PSD, arătând că sunt reclame pe online, emisiuni la ”televiziuni prietene”.
 
”Repet, dacă nu s-ar ascunde în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD trebuia să fie astăzi în puşcărie”, a spus el.
 
Florin Cîţu a precizat că măsurile luate de guvern în plan economic ”au dat încredere companiilor să meargă mai departe”.
 
El a susţinut că ”relativ la cee ce spuneau” cei din PSD, dar şi unele instituţii străine, că se va întâmpla cu economia, ”este un succes astăzi”.
 
Ministrul Finanţelor Publice a menţionat totodată că jumătate din deficitul înregistrat la buget o reprezintă cheltuielile pentru gestionarea crizei sanitare generate de virusul SARS-COV-2.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Mihai Neagu
30.06.2020, 00:44:44

... spuse un INCAPABIL mincinos!

-2 (4 voturi)
v q
30.06.2020, 02:41:04

Trompetele lui draknea suna jalnic. Ar trebui ca toti sa se alinieze in spatele lui daddy, la brutarie

+1 (3 voturi)
Mihai Neagu
30.06.2020, 15:31:33

Comentariu considerat abuziv.

Lica Mosu
30.06.2020, 07:04:17

@ S'cirtzu ! Daca...ce spui tu, TOTI politrucii din Rromanica ar trebui safie acolo!! Pentru ca acolo e locul politrucilor! PS Exceptiile doar... intaresc... regula, nu ? !