Politică

articolul anterior articolul urmator

Florin Cîţu, despre tensiunile din Guvern: Nu are nicio atribuţie Vlad Voiculescu în ceea ce priveşte decizia dacă pleacă sau nu Valeriu Gheorghiţă

10
19 Jan 2021 18:58:33
Autor: Radu Eremia
Florin Cîţu, premierul României. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu, premierul României. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Florin Cîţu a recunoscut faptul că în interiorul Guvernului au fost discuţii în contradictoriu între Vlad Voiculescu şi Valeriu Gheorghiţă, dar că decizia privind plecarea celui din urmă ţine de şeful Guvernului, în subordinea căruia se află coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID 19.

Întrebat despre tensiunile între ministrul Sănătăţii şi Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, premierul Florin Cîţu a subliniat: „Valeriu Gheorghiţă e în subordinea mea. E normal ca oamenii să aibă opinii diferite pe anumite subiecte. Nu are nicio atribuţie domnul Voiculescu în ceea ce priveşte decizia dacă pleacă sau nu domnul Gheorghiţă”. Afirmaţia premierului a fost făcută în cursul unui interviu pentru Europa FM.
 
Relaţiile între şeful comitetului care se ocupă de campania de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, sunt din ce în ce mai reci, după ce din partea politicianului au venit semnale că medicul militar va fi lăsat să aibă un rol decorativ, în timp ce deciziile esenţiale vor fi mutate la oamenii noului şef de la Sănătate, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că dinspre USR-PLUS au început şicanele la adresa lui Valeriu Gheorghiţă, fiind prezentat scenariul în care campania de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea trece la Ştefan Voinea, consilierul personal al ministrului Sănătăţii. „Ştefan Voinea, omul lui Voiculescu de la comunicare, pur şi simplu îl sfidează pe Gheorghiţă”, au declarat surse politice pentru „Adevărul”.

De asemenea, o altă mutarea care ar fi ţintită de echipa noului ministru al Sănătăţii este transferarea mai multor atribuţii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică la un secretar de stat, în cazul în care Adriana Pistol (numită la şefia INSP de liberali şi susţinută şi de Valeriu Gheorghiţă) nu ar fi demisă din funcţie. Printre atribuţiile care ar putea fi transferate la un secretar de stat numit de Voiculescu ar fi cele legate de raportările privind pandemia: număr de cazuri, număr de vaccinări şi alte informaţii.

 Potrivit DC News, Valeriu Gheorghiţă a ameninţat şi cu demisia, dacă noua conducere a Ministerului Sănătăţii insistă cu schimbările, aspect precizat şi în discuţiile cu prim-ministrul Florin Cîţu. Gheorghiţă a catalogat această situaţie drept o dezinformare, în timp ce Vlad Voiculescu nu a negat faptul că ar putea exista asemenea modificări, potrivit sursei citate, sugerând că are loc un transfer de decizie spre partea politică.    

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

ana_
19.01.2021, 19:47:11

„Vlad Voiculescu nu a negat faptul că ar putea exista asemenea modificări, potrivit sursei citate, sugerând că are loc un transfer de decizie spre partea politică” Îi lipsesc penele de la pălărie mititelului. Nu mi-era deloc dor de unul care știe el meserie mai bine decât cei cu 6 ani de facultate de medicină și șpe ani de profesie. Jos ai voștri că vreau să-i pun pe ai mei, nu contează competența. Oameni noi, cu năravuri politice vechi. Sper să ia o nuia peste degete. Eventual mai multe.

+1 (7 voturi)
Camelia Sorescu
19.01.2021, 20:04:54

Domnul Cîțu a dat cu pumnul în masă. Să vedem dacă se dărâmă vreo sticlă sau vreun pahar din cauza vibrației.

-4 (12 voturi)
Iobag Nerfos
19.01.2021, 23:13:10

Camelia Sorescu sa nu fie paharul sau sicla de whiskey a lui Sica ca e jale. Oricum se vede disperarea in ochii lui gheorghita cand trebuie sa spuna doua propozitii. L-a proptit bine maCiuca cat a fost interimar si de-acum se crede al doilea arahat

-8 (12 voturi)
Gheorghe Joe Negut
19.01.2021, 21:13:37

Din Voiculesu pare din ce în ce mai nepotrivit în postul de ministru al sănătății.

+3 (7 voturi)
Iobag Nerfos
19.01.2021, 23:10:08

Cine-i dom'le gheorghita asta, aparut din neant si de ce militarizarea asta suspecta? Nu-i in stare sa lege doua fraze una de alta si cand te uiti in ochii lui se vede vidul din spatele lor

-10 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările