Politică

articolul anterior articolul urmator

Cîţu, palmă pentru USR-PLUS pe tema documentului privind grupul de lucru pentru COVID: Nu este un document, este o coală de hârtie

0
19 Apr 2021 13:12:33
Autor: Radu Eremia
Premierul Florin Cîţu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Florin Cîţu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre documentele apărute în spaţiul public privind grupul de lucru pentru verificarea raportărilor de cazuri COVID, că acela nu e un document, ci o coală de hârtie. Şeful Executivului a adăugat că Guvernul a dat un comunicat de presă în care a explicat procedura exactă de înegistrare a documentelor.

„Faceţi o acuzaţie foarte gravă. În primul rând că nu este un document, este o coală de hârtie. Guvernul deja a dat un comunicat pe această temă. Nu este nicio semnătură a mea. Dacă vă imaginaţi că premierul României semnezează o coală de hârtie pe care scrie – primit. Guvernul a comunicat exact procedura. Aveţi un comunicat de la Guvern exact cu procedura pentru documente şi pentru cele confidenţiale. Mai mult de atât nu am ce să vă spun”, a spus Florin Cîţu, întrebat despre documentul pe care ar apărea semătura lui şi dacă i-a fost falsificată semnătura.

Informaţiile apărute în presă cu privire la existenţa unui document transmis în atenţia premierului Florin Cîţu, referitor la constituirea unui grup de lucru în cadrul Ministerului Sănătăţii privind verificarea raportărilor zilnice privind evoluţia pandemiei COVID-19 sunt false şi lipsite de fundament, transmite Executivul, precizând că la cabinetul prim-ministrului, la Registratura Generală şi la Secretariatul General al Guvernului nu a fost înregistrat niciun document cu acest subiect.

De asemenea, Executivul anunţă că „la nivelul aparatului de lucru al Guvernului vor continua verificările şi, dacă se va dovedi că atribuirea caracterului oficial al documentului este falsă, cu siguranţă organele competente se vor autosesiza”.

Ministerul Sănătăţii anunţă, după apariţia mai multor documente în spaţiul public, că în acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul ministerului, astfel ca in cursul zilei de luni va fi constituit un grup de lucru în conformitate cu legislaţia in vigoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările