Politică

articolul anterior articolul urmator

Cîţu (PNL): Prin rectificare, cresc cheltuielile de personal şi de asistenţă socială cu 5 miliarde şi scad cele pentru investiţii

2
11 Sep 2017 14:20:06
Autor: Sebastian Zachmann
Florin Cîţu
Florin Cîţu

Senatorul PNL Florin Cîţu critică faptul că, prin rectificarea bugetară propusă de Guvern, cresc cheltuielile de personal cu 2,3 miliarde de lei şi cele de asistenţă socială cu 2,53 de miliarde de lei, în vreme ce de la investiţii au fost tăiate 1,6 miliarde de lei şi alte 4,2 miliarde de la cofinanţările pe fonduri europene

”Dragnea foloseşte bugetul de stat în interes electoral!!! Prin această rectificare bugetară: 1. CRESC cheltuielile de personal cu 2.3 miliarde lei şi CRESC chletuielile cu asistenţa socială cu 2.53 miliarde lei! (pe bugetul general consolidat cheltuielile de personal cresc cu 5 miliarde şi cele cu asistenţa sociala cu 3 miliarde) 2. SCAD cheltuielile de capital (investiţii) cu 1.6 miliarde lei şi SCAD cheltuielile pentru proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare cu 4.2 miliarde lei! (pe pe bugetul general consolidat cheltuielile de capital scad cu 5 miliarde şi cele de proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare cu 5 miliarde). Aceastea sunt schimbările majore pe partea de cheltuieli şi arată clar că PSD se foloseşte de banii noştri pentru a satisface propriul electorat!”, arată Florin Cîţu într-o postare pe Facebook.

Senatorul liberal acuză ”populismul PSD-ist” care, spune el, pentru a fi finanţat, va însemna ca Guvernul să bage mâna şi mai adânc în buzunarele românilor.

”Supraacciza ne ia 600 milioane de lei din buzunar doar în 2017, contribuţiile din contractele part time plătite ca pentru contracte full time încă 165 de milioane de lei în 2017, iar companiile de stat care mai aveau rezerve pentru investiţii pierd 2 miliarde de lei. În 2018 costul populismului PSD se triplează, asta fără să ştim încă efectele legii pensiilor!!! Astfel, taxa de solidaritate, taxa pe cifra de afaceri, taxa pe active financiar-bancare, TVA la 21-22% şi eliminarea contribuţiei către pilonul II de pensii, rămân "soluţiile" lui Dragnea pentru plata populismului PSD-ist”, conchide Florin Cîţu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mihai Popescu
11.09.2017, 15:28:47

Ne cresc si noua pensiile speciale de 4 - 8.000 lei/luna, macar cu 2.000 lei/luna ? Ne fac pensii speciale ca la magistrati de peste 10.000 lei/luna ?

Lucifer
11.09.2017, 20:43:08

Domnule Cîţu,adevărata problemă este majorarea PIB de la 815200,0 milioane lei la 831700,0 milioane lei FĂRĂ temei economic.Ca urmare şi bugetul este "din pix" inclusiv veniturile şi cheltuielile planificate.Dumneavoastră şi PNL ar trebui să vedeţi cum au estimat noul PIB,fiindcă aici este problema.Apoi,PSD se poate acuza de fals în acte publice,gestiune frauduloasă şi atac la siguranţa naţională prin creşterea datoriilor guvernamentale.

Modifică Setările