Cîţu: PNRR este aprobat pentru România, aşa cum am spus, înainte de finalul acestei luni. Până la finalul anului vor veni banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu: Din cei 48 miliarde de euro din toate PNRR din Europa, 9,7 miliarde sunt pentru transportul din România FOTO Facebook
Florin Cîţu: Din cei 48 miliarde de euro din toate PNRR din Europa, 9,7 miliarde sunt pentru transportul din România FOTO Facebook

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri seară, că, aşa cum a spus în repetate rânduri, PNRR va fi aprobat pentru România înainte de finalul lunii septembrie, iar preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va veni în 27 septembrie pentru semnarea documentului. Premierul anunţă că primii bani vor ajunge în România până a finalul anului.

”Astăzi doamna preşedinte von der Leyen şi-a anunţat programul şi va veni în România pe 27 septembrie. PNRR este aprobat pentru România, aşa cum am spus, înainte de finalul acestei luni. Şi cealaltă veste bună este că din cei 48 miliarde de euro din toate PNRR din Europa, 9,7 miliarde sunt pentru transportul din România”, a declarat, vineri seară, Florin Cîţu. 

Premierul s-a referit şi la toţi cei care au reclamat faptul că PNRR nu va fi aprobat: ”Cine spunea că nu se aprobă acest PNRR... S-a aprobat şi vom începe să primim banii”.

Premierul a precizat că până la finalul anului vor veni primii bani. 

Europarlamentarul USR PLUS Dragoş Pîslaru a afirmat că, "informal, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă PNRR al României este în acest moment un plan deja aprobat". "Avem un PNRR util şi bun pentru România. 

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen vine la Bucureşti pentru semnarea PNRR, în 27 septembrie, conform anunţului făcut vineri de Dana Spinanţ, purtător de cuvânt adjunct al Comisiei. Informaţii iniţiale indicau că vizita oficialului european are loc înaintea Congresului PNL, programat în 25 septembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite