Cîţu îi răspunde lui Orban: „Aş fi vrut să aud mai mult despre ce a făcut el pentru campania de vaccinare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu şi Ludovic Orban, preşedintele PNL.FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Premierul Florin Cîţu şi Ludovic Orban, preşedintele PNL.FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu i-a răspuns lui Ludovic Orban şi a transmis că ar vrea să audă mai multe despre acţiunile pe care liderul PNL le-a întreprins pentru susţinerea campaniei de vaccinare. Anterior, Orban l-a criticat pe prim-ministru pentru faptul că ţintele privind vaccinarea nu au fost atinse până acum.

Premierul Florin Cîţu, contracandidatul lui Ludovic Orban la Congresul din toamnă, a afirmat că din momentul în care şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, actualul lider PNL nu a mai făcut declaraţii prin care să prezinte realizările guvernului, în ciuda faptului că prim-ministrul este liberal, iar coaliţia de guvernare are o majoritate liberală. 

Cîţu: „Declaraţia lui Orban m-a mâhnit”

„Acestea nu sunt ţinte şi nu sunt obiective ale unei guvernări, sunt estimări care au venit din partea unor specialişti. Am auzit această declaraţie şi m-a mâhnit. Aş fi vrut de fapt să aud mai mult despre ce a făcut domnul Ludovic Orban pentru campania de vaccinare. Ce resurse a folosit în PNL pentru campania de vaccinare, unde, cât s-a implicat ca preşedinte al partidului. Din păcate, din momentul în care mi-am anunţat candidatura la preşedintia partidului, şi ăsta este un exerciţiu pentru telespectatori, să caute în ultimele două luni declaraţiile domnului preşedinte prin care laudă Guvernul. Un Guvern într-o coaliţie condusă de liberali, cu un premier liberal. De aceea m-a mâhnit”, a declarat Cîţu marţi seară, într-o emisiune la Digi24.

Premierul a mai adăugat că şi-ar fi dorit să vadă mai multă implicare din partea preşedintelui PNL în campania de vaccinare.

„Aş fi vrut să văd mai multe exemple despre cum a reuşit, printr-o campanie, să facă să se vaccineze oamenii. Acestea sunt mesajele pe care vreau să le văd la liderii politici de astăzi din România. Nu mă aştept de la PSD. Nu l-am văzut pe domnul Ciolacu să meargă într-un centru de vaccinare, dar mă aşteptam de la preşedintele celui mai mare partid din coaliţia de guvernare să vină şi să susţină campania de vaccinare”, a mai spus Cîţu. 

Orban: „M-am ferit să stabilesc ţinte”

În contextul în care nu s-a atins ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, Ludovic Orban a transmis că persoana care a stabilit aceste obiective ar fi trebuit să le monitorizeze. Liderul PNL a subliniat că s-a ferit mereu să stabilească astfel de ţinte, cât timp nu au fost realizate evaluări serioase.

„Cine a stabilit ţinte, trebuia să le urmărească. În ce mă priveşte, ştiţi că eu întotdeauna m-am ferit să stabilesc ţinte, atâta timp cât nu au existat evaluări foarte serioase. Pe de altă parte, activitatea de vaccinare continuă. Ea nu s-a oprit în niciun moment şi tocmai asta am discutat astăzi – să găsim soluţii de a creşte numărul persoanelor vaccinate, inclusiv stimulente de genul bonurilor de masă sau alte instrumente care au fost folosite cu succes în alte ţări”, a explicat Ludovic Orban, întrebat despre neatingerea ţintei de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite