Cîţu, răspuns pentru Ciolacu: E complicat să înţeleg ce spune preşedintele PSD despre economie. Nu are expertiză în domeniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Facebook
Florin Cîţu FOTO Facebook

Fostul premier şi lider PNL, Florin Cîţu, a declarat că este complicat să înţeleagă explicaţiile lui Marcel Ciolacu în domeniul economiei, după ce liderul social-democraţilor a dat vina pe Cîţu şi pe Orban pentru situaţia actuală a României.

„E complicat sa inteleg ce spune domnul preşedinte PSD despre economie, nu are expertiză în domeniu, nu este un domeniu pe care îl stăpâneşte foarte bine”, a declarat şeful Senatului, răspunzând unei întrebări. 

„PNL crede că te poţi dezvolta doar prin investiţii. În acest pachet nu există aceste investiţii. Am văzut că există o încercare de a prezenta lucrurilee sustenabil. Ni se spune că se vor reduce cheltuielile bugetare cu 10%. Aici este un semn de întrebare, ar însemna să reducem 52 de miliarde, este ambiţios, dacă asta se doreşte, îi felicit şi îi susţin”, a mai declarat şeful Senatului. 

Întrebat dacă măsurile sunt sustenabile, a răspuns că Ministerul Finanţelor trebuie să vină cu nota de fundamentare. „Am văzut în presă măsurile respective, ele nu au fost prezentate în interiorul PNL. Sunt măsuri adoptate, zic eu, pentru criză, sper să fie fundamentate, vom vedea când apar şi actele normative care le vor implementa, nota de fundamentare şi cu sursele de finanţatre”, a mai declarat şeful Senatului. 

Despre măsura amânării ratelor la bancă, Florin Cîţu a declarat că „este complicat să faci acest lucru”, însă „nu imposibil”, explicând că în timpul pandemiei a existat o decizie în acest sens „la nivelul UE care spunea foarte clar că acele împrumuturi nu vor implica costuri”, iar „această decizie nu există astăzi”. „Este bizar să vorbeşti în momentul în care dobânzile cresc să vorbeşti despre o măsură similară cu cea de atunci”. (...) PSD uită ce spunea acum câteva luni de zile, sunt măsuri PSD eu aşa le văd. Vor duce la inflaţie şi dobânzi mai mari”, a mai susţinut liderul Senatului.

„La următorul BEX vom discuta, vom vedea care este impactul fără să creştem taxe”, a mai declarat Florin Cîţu. 

În privinţa impozitării progresive readusă în discuţia publică de PSD, Florin Cîţu a explicat că „nu are sens să mai discutăm”, în contextul în care premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele României şi-au exprimat aceeaşi opinie. „Vorbesc de cota unică, rămâne, avem garanţia preşedintelui PNL şi preşedintelui României. Am încredere în ce spun, că anul acesta nu vor fi incluse taxe noi”, a mai declarat Cîţu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite