Politică

articolul anterior articolul urmator

România depozitează mai mult de jumătate din ţinta asumată la nivel european privind gazele naturale

2
1 Jul 2022 13:39:27
Autor: Maria Dinu
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul Romaniei
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul Romaniei

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, la Palatul Victoria, reuniunea Grupului de Lucru Interdepartamental pentru probleme de Securitate Energetică (GLISE), unde a fost analizată situaţia aprovizionării cu gaze. Participanţii au arătat că, potrivit graficului de alimentare a depozitelor de gaze naturale, România depozitează mai mult de jumătate din ţinta asumată la nivel european.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul Nicolae Ciucă a „convocat, la Palatul Victoria, reuniunea Grupului de Lucru Interdepartamental pentru probleme de Securitate Energetică (GLISE)”, iar cu aceasdtă ocazie, „a fost analizată situaţia aprovizionării cu gaze necesare atât gospodăriilor ,cât şi funcţionării economiei”. 

Sursa citată a mai menţionat că „participanţii cu atribuţii în domeniu au arătat că graficul de alimentare a depozitelor de gaze naturale este în parametrii conveniţi, România depozitând, deja, mai mult de jumătate din ţinta asumată la nivel european, de 80 la sută, respectiv 43 la sută”. 

„Este esenţial să asigurăm cantităţile care să permită atât aprovizionarea cetăţenilor, cât şi derularea în bune condiţii a activităţilor industriale. După începerea exploatării la Marea Neagră, care a suplimentat cu zece la sută capacităţile interne de producţie de gaze naturale, eforturile instituţiilor şi companiilor responsabile trebuie să se concentreze pe creşterea capacităţilor de producţie, depozitare şi extracţie din depozite”, a subliniat premierul României.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Verifica intotdeauna
1.07.2022, 14:11:03

Sa facem bine sa tinem gazele in primul rand pentru noi.;

Flavian Florea
1.07.2022, 19:13:22

Iti recomand Carbocit

Modifică Setările