Ciucă: În calitate de preşedinte PNL, unul dintre obiectivele mele este să promovez cât mai multe doamne şi domnişoare în funcţii de răspundere în partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă la o şedinţă a OFL FOTO Facebook Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă la o şedinţă a OFL FOTO Facebook Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, după o şedinţă cu Organizaţia Femeilor LIberale, că unul din obiectivele sale este promovarea a cât mai multe doamne şi domnişoare „în funcţii de răspundere” în partid, dar şi în funcţiile publice.

„M-am întâlnit astăzi cu doamnele şi domnişoarele din Organizaţia Femeilor Liberale, reunite într-o şedinţă a Biroului Politic Naţional, la Palatul Parlamentului. PNL a susţinut şi va susţine în continuare cât mai multe doamne în funcţii de primari, de preşedinţi de Consiliu Judeţean, parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, în alte funcţii de conducere. În calitate de preşedinte, unul dintre obiectivele mele este să promovez cât mai multe doamne şi domnişoare în funcţii de răspundere în partid”, a scris pe pagina sa de Facebook Nicolae Ciucă. 

„Sunt un ferm susţinător al egalităţii de gen şi voi continua să fiu un suporter al protejării şi promovării drepturilor femeilor. Discriminarea trebuie să dispară din vocabularul unei societăţi moderne, deoarece egalitatea dintre femei şi bărbaţi este o condiţie de bază într-o ţară cu adevărat europeană”, a continuat premierul şi şeful PNL. 

De altfel, liderul liberalilor a subliniat că „România a făcut numeroase progrese în această privinţă, dar este nevoie în continuare să eliminăm prejudecăţile privind rolurile pe care femeile şi bărbaţii le au în societate”.

PNL are şansa să pună în practică vorbele lui Ciucă prin susţinerea mai multe proiecte de lege care ar putea contribui la o mai bună reprezentare a femeilor în politică, inclusiv prin o mai bună recompensare a partidelor care promovează doamne pe locuri eligibile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite