Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciucă anunţă noile măsuri economice pe care le va lua Guvernul: amânarea plăţii ratelor pentru 9 luni şi sprijin financiar pentru pensionari şi bugetari, printre acestea

4
23 May 2022 21:56:57
Autor: Radu Eremia
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat pachetul de măsuri al Coaliţiei, care va fi implementat în următoarea perioadă, primele măsuri fiind luate de la 1 iulie. Şi Marcel Ciolacu a venit cu o prezentare a măsurilor economice şi sociale.

„Coaliţia de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice Sprijin pentru România, în valoare de 1,1 miliarde euro.
1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei. Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie”, a anunţat Nicolae Ciucă. 
 
Premierul a menţionat şi măsurile care vor fi luate de Executiv pentru a face economiii la bugetul de stat. Prima măsură este diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10 %, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile, asistenţa socială
 
De asemenea, a doua măsură este suspendarea angajărilor la stat, în condiţiile în care în ultimele luni a avut loc a loc angajări în mai multe valuri.
 
Mai mult, Guvernul vrea creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei. Nu în ultimul rând, Guvernul vrea  accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

indianul joe
24.05.2022, 09:04:57

S-au angajat 20 de mii de noi bugetari !!!! E luata prea tarziu masura asta cu stoparea angajarilor la stat... Si dupa ce apre ordonanta vor apare derogarile...fiecare minister isi va ''trage'' cate o noua ordonanta... Dar cei mai multi sunt angajati in administratie !@!! Primarii, consilii judetene, locale,,ministere,directii,agetii...e jale !!! Cu toate ca populatia a scazut cu 5 milioane(!!!!) , numarul bugetarilor creste !!!! Pentru cine ofera ei servicii si produse ????

-10 (12 voturi)
muresan anna
24.05.2022, 09:20:15

Bugetarii ofera sevicii partidelor, de fapt partidului, ca este unul singur cu mai multe nume dar acelasi comportament!

+1 (1 vot)
ion carutasul
24.05.2022, 12:52:14

Conspiratia corigentilor este pe val . In fapt se comunica celor care au muncit cate ceva in cei 40 de ani pana la pensie ,sunt sanctionati aratandu -li -se ca cine-i lenes si o soileste are ...tot asa . Idiotii nu isi dau seama ca cei ce munceau si stiau ceva au plecat in vest ,junde se munceste si se plateste..

-11 (11 voturi)
ion carutasul
24.05.2022, 19:14:08

De unde vor lua bani pentru pomenile anunțate ? Ciuca apv-istul cred ca este prim ministrul PSD . Oricum cunostinte economice nu exista in guvernul CIUCĂ .

-11 (11 voturi)
Modifică Setările