Ciucă: Am convenit în coaliţie să asigurăm tot ceea ce este instituţional posibil, astfel încât să finalizăm jaloanele şi ţintele asumate prin PNRR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la începutul şedinţei de Guvern că liderii coaliţiei de guvernare au convenit să fie făcut tot ceea ce este posibil din punct de vedere instituţional pentru finalizarea jaloanelor şi ţintelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Am convenit în coaliţie, ieri după amiază, să continuăm să asigurăm tot ceea ce este instituţional posibil astfel încât să finalizăm jaloanele şi ţintele asumate prin PNRR, să asigurăm cadrul legal şi normativ pentru punerea lor în aplicare, să lansăm ghidurile necesare, să lansăm apelurile de necesare pentru proiectele şi programele prevăzute în PNRR”, a declarat premierul la începutul şedinţei de Guvern. 

Potrivit premierului, este posibil ca la finalul lunii să fie înaintată cererea de finanţare şi România să beneficieze de încă trei miliarde de euro din PNRR, care sunt alocate anul acesta. „Pentru aceasta avem nevoie ca în continuare să susţinem activitatea cât se poate de coerent. De altfel, domnul ministru Boloş şi o să facă câteva precizări pentru a putea să închidem toate aceste asumări astfel încât la sfârşitul lunii să putem să înaintăm cererea de finanţare şi să beneficiem de încă trei miliarde de euro care ne sunt alocate pentru anul acesta”, a mai completat Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite