Ciucă, despre discuţia cu Kelemen, pe cazul Orban: A reieşit foarte clar că nici dumnealui, nici UDMR nu se îndepărtează de la valorile democratice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă şi Kelemen Hunor s-au înţeles pe tema Viktor Orban FOTO gov.ro
Nicolae Ciucă şi Kelemen Hunor s-au înţeles pe tema Viktor Orban FOTO gov.ro

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă afirmă că liderul UDMR, Kelemen Hunor, a dat explicaţii în şedinţa coaliţiei despre discursul susţinut de Viktor Orban în România, iar în urma acestora s-a ajuns la concluzia că se poate menţine stabilitatea politică şi funcţionarea coaliţiei.

Premierul a susţinut că  aspectele prezentate de preşedintele UDMR ţin de faptul că el personal nu a participat la evenimentul discutat, dar şi despre faptul că nu poate fi făcut responsabil de declaraţiile altei persoane.  

„Al treilea punct - a fost vorba despre comentarii de nuanţă pe care le va explica personal (...) A reieşit foarte clar că nici dumnealui, nici UDMR nu se îndepărtează de la valorile şi principiile democratice euroatlantice.”, a afirmat liderul PNL.  

Întrebat dacă a fost mulţumit de explicaţiile oferite, Nicolae Ciucă a afirmat: ”Explicaţia ne permite să menţinem stabilitatea politică şi funcţionarea coaliţiei”.  

Premierul Ungariei Viktor Orban a spus, la Tuşnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios.De asemenea, Orban a avut declaraţii controversate despre „amestecarea raselor” .

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite