Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciucă, despre întâlnirea cu Nicuşor Dan: Scopul a fost acela de a mă asigura că bucureştenii nu vor fi lipsiţi de energie termică şi apă caldă în această iarnă

10
27 Nov 2021 16:22:11
Autor: Maria Dinu

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că a discutat cu primarul general al Capitalei Nicuşor Dan privind subvenţia la căldură, preluarea ELCEN, împărţirea bugetului între Primăria Generală şi bugetele de sector şi plafonul de îndatorare al Primăriei. Întâlnirea are loc în conextul în care primarul a propus majorarea preţului plătit de bucureşteni pentru gigacalorie.

„Am discutat astăzi cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan”, a transmis premierul Nicolae Ciucă pe Facebook. 
 
Potrivit liderului de Executiv „temele abordate au fost: subvenţia la caldură, investiţiile necesare pentru preluarea ELCEN, împărţirea bugetului între Primăria Generală şi bugetele de sector, plafonul de îndatorare al Primăriei Generale şi urbanism şi controlul de stat în urbanism”. 
 
Nicolae Ciucă a completat: „scopul întâlnirii a fost, în primul rând, acela de a mă asigura ca bucureştenii nu vor fi lipsiţi de energie termică şi apă caldă în această iarnă dar şi de a mă informa cu privire la problemele cu care se confruntă Primăria Generală”.

Edilul Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că Primăria nu a cerut bani de la Guvern pentru acest an şi a menţionat că va exista o mare dificultate în ianuarie 2022 deoarece la sfârşitul acestui an municipalitatea nu o să mai aibă niciun ban în cont. Nicuşor Dan a mai explicat că problemele sistemului de încălzire centralizată au fost acumulate în ani.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat, vineri, în şedinţa CGMB, că propune ca, începând de la 1 decembrie 2021, preţul pe care bucureştenii să îl plătească pentru gigacalorie să fie 280 de lei. PNL şi PMP a fost de acord cu această propunere, potrivit edilului, însă USR şi PSD nu sunt de acord.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Goguţă
27.11.2021, 16:48:28

primarul a propus majorarea preţului plătit de bucureşteni pentru gigacalorie. Nu inteleg, toti care avem centrale pe gaz suportam marirea pretului la gaz, cei care au calorifere trebuie sutinuti de la buget ?

-9 (9 voturi)
Capelin Amar
27.11.2021, 17:18:49

O gigacalorie se produce în centrala individuală arzând circa 125 de metri cubi de gaz. La un preț minim de 2 lei/ metrul cub de gaz costul unei gigacalorii este de cel puțin 250 de lei. În atare condiții, întrebarea e legitimă și logică. Dar nici primarul Bucureștiului, nici consilierii locali și nici ANRE sau guvernul nu au curajul să intervină, să explice și să corecteze prețul măcar la acest nivel pe care toți ceilalți locuitori îl vor plăti scrâșnind din dinți.

-9 (9 voturi)
Iosiv Varga
27.11.2021, 17:03:14

Totusi intrwebarea ramane :De ce bucurestenii sa se incalzeasca pe bani publici,pe banii mei si ai altora ?De ce sa platesc eu contribuabil luxul bucurestenilor ?Bucurestenii mie nu-mi dau nici un ban sa-mi platescgiga caloria !De ce aceasta discriminare ??Un guven este pentru unii MUMA pentru altii CIUMA???

-8 (10 voturi)
m lupascu
27.11.2021, 17:15:38

- bani publici de la buget pentru acatistele lu firaoglu ?

-8 (8 voturi)
dedak puiu
27.11.2021, 18:10:07

Țin să-l anunț pe domnul general că România nu se termină la granițele capitalei. Pe de altă parte... doar din curiozitate întreb: dacă ar fi din nou sublocotenent, ar avea curajul să plece în misiune cu trupa de strânsură (scursură ar fi mai corect să zic) pe care o are în subordine?

-10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările