Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciucă: Fermierii români au nevoie de ajutor. Vocea trebuie să le fie ascultată când luăm decizii

4
29 Nov 2021 16:19:21
Autor: Andreea Ghiorghe
Vizita premierului Nicolae-Ionel Ciucă la două unităţi de producţie moderne din judeţul Vâlcea .FOTO: gov.ro
Vizita premierului Nicolae-Ionel Ciucă la două unităţi de producţie moderne din judeţul Vâlcea .FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă şi Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, au vizitat o fermă de pui şi o fabrică de nutreţuri combinate, din judeţul Vâlcea, pentru a vedea cum este gestionat întregul lanţ de producţie a cărnii. Cu această ocazie, prim-ministrul a transmis că fermierii români au nevoie de ajutor pentru a-şi dezvolta afacerea, dar şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană.

Cei doi au vizitat luni o fermă de creştere pui din localitatea Frânceşti şi o fabrică de nutreţuri combinate din localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea, după cum informează Guvernul. Grupul cu capital românesc 100%, din care fac parte cele două unităţi de producţie moderne şi tehnologizate a investit peste 100 de milioane de euro după intrarea României în Uniunea Europeană.

„Am discutat despre principalele provocări şi probleme pe care le întâmpină fermierii, precum şi despre modalităţile concrete de remediere a acestora. Am vrut să văd o companie care gestionează întregul lanţ de producţie a cărnii de pasăre, plecând de la cultivarea cerealelor, producţia de furaje pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi controlate a păsărilor, reproducţie, creşterea puilor, abatorizare, tranşare, ambalare şi distribuţie la nivel naţional şi internaţional”, a afirmat premierul Ciucă.

El a mai spus că sunt necesare proiecte pe termen mediu şi lung care să ajute dezvoltarea în domeniu agriculturii şi a anunţat că împreună cu ministrul Agriculturii a convenit să stabilească un mecanism de dialogare cu fermierii şi agricultorii români.

„Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislaţia, cât şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană. Pentru a reuşi acest lucru, avem nevoie de previziune şi proiecte pe termen mediu şi lung, coerenţă în procesul de planificare şi o stabilire a priorităţilor. Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor şi agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Amdo Odma
29.11.2021, 16:28:53

Ciuca vrea sa ajute productia Romaniei. Nu e un Citu multinational si antiroman. Pana la proba contrarie, am multa incredere in el.

-7 (9 voturi)
Amdo Odma
29.11.2021, 16:32:43

De fapt, ma refeream la Caciu....prea multi cu Ca, Ci, Ci...

-8 (8 voturi)
Un cititor
29.11.2021, 21:00:01

O sa ramai cu speranta. Premierul are in spate o armata ostila populatiei.

Un cititor
29.11.2021, 19:00:22

"Premierul Nicolae Ciucă şi Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, au vizitat o fermă de pui şi o fabrică de nutreţuri combinate, din judeţul Vâlcea, pentru a vedea cum este gestionat întregul lanţ de producţie a cărnii." S-o fi intors Ceausescu?! TREBUIE e cuvantul de pe buzele guvernantilor. Sper sa nu am dreptate: cu atat ramanem. Acest trebuie il cunoastem de 30 de ani. Domnii astia sunt in campanie. Au ravnit la o reintoarcere la popor in timpul crizei, la noi alegeri. Nu le-a iesit, au ramas cu dorul de a promite. Politicile incepute de noua era PSD-PNL arata ca fura de la unii tot din prostime si dau la altii. Nu se ating de hotiile cu acte.

Modifică Setările