Ciucă, după ce a fost desemnat premier: Chem toţi actorii politici responsabili să susţină formarea Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / George Călin
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a transmis că va chema toţi actorii politici responsabili pentru susţinerea formării Guvernului, argumentând că România are nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a trece atât criza sanitară, cât şi cea economică.

„Ţara noastră trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recentă. De aceea, chem toţi actorii politici responsabili să susţină formarea Guvernului şi să ne sprijine pentru a depăşi cât mai curând criza medicală şi pe cea economică. România are nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a trece cât mai bine şi mai repede dincolo de acest val al pandemiei şi de iarna care urmează”, a transmis premierul desemnat pe Facebook. 

Premierul desemnat a declarat după ce a fost desemnat de preşedintele Iohannis că înţeles încredinţarea mandatului ca pe un gest de responsabilitate pentru ca cetăţenii „să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un Guvern în deplinătatea sa să ofere”. 

„Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăşi situaţia de criză în care ne aflăm, astfel încât cetăţenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un Guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile şi acţiunile pe care le întreprinde. În acest sens, vom negocia cu toate forţele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reuşim să alcătuim Guvernul şi, de asemenea, să negociem cu toate forţele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă, după ce a fost desemnat premier. 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pentru funcţia de prim-ministru al ţării pe Nicolae Ciucă. Decizia vine după o serie de consultări cu partidele politice, la Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite