Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciucă: Provocarea este să aducem mai aproape finalizarea MCV şi să demonstrăm că justiţia română funcţionează pe principiile spaţiului UE

4
3 Jul 2022 10:12:07
Autor: Maria Dinu
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a susţinut, în mesajul transmis de Ziua Justiţiei, că avem acum, prin PNRR, posibilitatea să susţinem obiective, precum construirea unei justiţii în sluja cetăţeanului şi un sistem modern, eficient, accesibil şi de calitate.

„Marcată în fiecare an în prima duminică a lunii iulie, Ziua Justiţiei subliniază rolul actului de justiţie, al partenerilor instanţelor de judecată şi al tuturor oamenilor legii în consolidarea statului de drept”, a transmis premierul Ciucă, cu ocazia Zilei Justiţiei. 

Liderul Executivului a explicat că „discuţiile purtate recent cu vicepreşedintele Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Věra Jourová, care au vizat şi progresele înregistrate de România în implementarea recomandărilor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, ne încurajează să continuăm demersurile pe care le facem pentru reformarea sistemului de justiţie”, arătând că „provocarea este să aducem cât mai aproape perspectiva finalizării procesului de monitorizare a României prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi să demonstrăm că justiţia română funcţionează sută la sută pe principiile spaţiului de justiţie al Uniunii Europene”. 

Premierul a mai arătat că „justiţia în slujba cetăţeanului şi un sistem modern, eficient, accesibil şi de calitate, adaptat nevoilor societăţii şi mediului de afaceri - sunt obiective în care cred şi pe care echipa guvernamentală şi le-a asumat prin Programul de Guvernare”, explicând că „avem posibilitatea să le susţinem acum inclusiv prin proiecte care vor primi finanţare de la bugetul Uniunii Europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”. 

„Respectul faţă de lege, adevărul, apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale cetăţeanului, imparţialitatea, integritatea şi independenţa corpului judecătoresc şi a tuturor celor aflaţi în slujba legii sunt valori care trebuie să primeze într-un sistem de justiţie adaptat transformărilor profunde petrecute în ultimele trei decenii în societatea românească. La mulţi ani Justiţiei române şi tuturor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu”, a mai transmis Ciucă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

mircea miricioiu
3.07.2022, 10:24:36

atat timp cat, din interese obscure, tenebroase, reclamatiile, sesizarile, inclusiv cele penale, sunt ascunse, sunt pur si simplu anulate, refuzandu-se solutionarea lor, prin invocarea de motive de-a dreptul dubioase, nu se poate vorbi de justitie. ca sa nu mai vorbim de " justitia pe principiile spatiului ue " . si, apropo, nu exista nicio scuza si nicio explicatie de bun simt sa vorbesti de ......... funie in casa spanzuratului.

Amar
3.07.2022, 10:49:47

"să demonstrăm că justiţia română funcţionează pe principiile spaţiului UE" Cu toti escrocii (in special din politica), albiti de justitia corupta din tara asta, nu vad ce poti demonstra in afara ca este un mucegai total, pana in maduva, toata justitia din Romania

+1 (1 vot)
sandel62
3.07.2022, 11:00:29

Sa mor nu alta cand am citit de MCV am crezut ca se refera la rezolvarea imediata a situatiei cu titlul de Doctoras , cand colo el vorbeste despre altii...

Puradelu' Prespālat
3.07.2022, 23:42:34

"Provocarea este să aducem mai aproape finalizarea MCV şi să demonstrăm că justiţia română funcţionează pe principiile spaţiului UE" Cred ca doctorasul asta interlo...generalul instelat a stat toata noaptea sa repete acesta fraza pentru a o reproduce coerent. Probabil ca si-o fi dat doctoratul in MCV...stati nu va grabititi, intr-o Dacia MCV.

Modifică Setările