Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciucă: Putem să obţinem o sumă de 10 miliarde lei din reducerea cheltuielilor bugetare la bunuri, servicii şi 10 miliarde lei printr-o colectare mai bună la buget

1
27 May 2022 13:42:46
Autor: News.ro
Premierul Nicilae Ciucă la Consiliul Naţional al PNL FOTO Facebook Nicolae Ciucă
Premierul Nicilae Ciucă la Consiliul Naţional al PNL FOTO Facebook Nicolae Ciucă

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a afirmat că ar putea fi obţinută suma de 10 miliarde lei din reducere unor cheltuieli din ministere la bunuri, servicii şi 10 miliarde lei printr-o colectare mai bună la bugetul de stat.

„Nu pot să vă răspund la această întrebare pentru că aşteptăm să se termine analiza. E un demers pe care l-am asumat în interiorul coaliţiei, el va fi supus dezbaterii publice şi în final vom lua decizia”, a explicat Nicolae Ciucă, întrebat vineri la finalul Consililui Naţional al PNL dacă sunt avute în vedere deduceri fiscale pentru persoanele singure, în modificările la Codul fiscal pe care vrea să le facă reprezentanţii coaliţiei de guvernare.

Chestionat câtă economie ar fi făcută prin măsurile anunţate de reducere a unor cheltuieli din ministere pentru bunuri şi servicii, premierul a răspuns: „Simulările pe care le-am făcut au vizat măsurile anunţate la începutul acestei săptămâni, iar din analiza Ministerului Finanţelor Publice a rezultat că putem să obţinem o sumă de 10 miliarde lei din reducerea cheltuielilor bugetare la bunuri, servicii şi 10 miliarde lei printr-o colectare mai bună la bugetul de stat”.

Ministrul de Finanţe Adrian Câciu a estimat, miercuri, că cel puţin 10 miliarde de lei vor fi economisite în urma reducerii cu 10% a cheltuielilor din ministere pentru bunuri şi servicii. Acesta a mai explicat că aceste economii nu vor viza exclusiv cheltuielile cu bunuri şi servicii, fiindcă există şi alte capitole unde pot fi luate măsuri similare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

muresan anna
27.05.2022, 13:52:48

Doar sa reduceti cheltuielile bugetare! Pana acum le-ati tot crescut.

Modifică Setările