Ciucă: Reducerea presiunii administrative asupra mediului de afaceri este modelul prin care putem să accelerăm relansarea economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciuca FOTO Guvernul României
Nicolae Ciuca FOTO Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, la prezentarea Raportului final al proiectului „Comprehensive redesign of the licensing system in Romania”, că reducerea presiunii administrative este modelul prin care poate fi relansată economia şi poate fi realizată adaptarea la schimbările din mediul de afaceri.

„Cred că este foarte important să avem în vedere că reducerea presiunii administrative. Este modelul prin care putem să aplicăm procesul de relansare economică şi putem să asigurăm adaptarea la aceste schimbări din mediul de afaceri şi European”, a declarat premierul.  

Potrivit premierului, „mediul de afaceri are nevoie de sprijin”, pentru că acesta reprezintă „motorul economiei”. 

Ciucă a mai explicat că datele raportului prezentat „sugerează că reformarea sistemului actual de proceduri pentru deschiderea unei afaceri în România şi alinierea la exemplele de bune practici, va duce la o creştere cu circa 4% a PIB pe locuitor şi acesta este un argument cât se poate de consistent şi motivant pentru Guvern, să demareze tot ce înseamnă mecanism procedural” şi să pună în practică recomandările OECD, explicând că ceea ce este cuprins în acest raport face parte şi din angajamentele Executivului României, asumate în cadrul PNRR. 

Premierul a mai explicat că „dezvoltarea şi îmbunătăţirea mediului antreprenorial reprezintă un obiectiv în programul de guvernare”, amintind că se împlinesc şase luni de la preluarea guvernării de căttre actuala coaliţie. 

„Miercuri, pe 25 mai, împlinim şase luni de când ne aflăm la guvernare. Cred că este un moment foarte prielnic să privim şi să facem propria analiză de aici încolo. Bazându-ne pe experienţa celor şase luni, pe recomandările OECD şi a celorlalte instituţii cu care am colaborat în această perioadă, să putem să luăm decizii să modificăm reglementări şi să avem un mecanism cat mai funcţional pentru tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri şi măsurile economice necesare, adaptate la situaţia concretă din zilele noastre”, a mai spus Ciucă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite