Politică

articolul anterior articolul urmator

Ciucă, la votul din Parlament: Este necesară reforma statului prin revizuirea Constituţiei

8
25 Nov 2021 10:50:59
Autor: Maria Dinu
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, le-a cerut parlamentarilor votul lor, explicând că prin coaliţia guvernare formată, liderii politici au înţeles că „mai presus de orice orgoliu şi adversitate politică se află interesul românilor”.

 „Am venit în Parlament pentru a vă cere votul de încredere. Arătăm că punem pe primul loc interesele românilor”, le-a spus Nicolae Ciucă parlamentarilor.

„Ne aflăm într-un moment mult aşteptat de cetăţenii României, unul în care putem în sfârşit să garantăm stabilitatea şi dezvoltarea României. Eu alături de toţi miniştri din acest Guvern ne angajaăm să facem tot ce putem pentru ca situaţia economică, socială şi sanitară a României să se îmbunătăţească”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

El a explicat că prin noua coaliţie de guvernare, liderii politici au înţeles că „mai presus de orice orgoliu şi adversitate politică se află interesul românilor”. „Am văzut că au fost persoane care s-au arătat surprinse de alăturarea partidelor care compun azi coaliţia de guvernare. Consider că au fost mai preocupate să caute motivele care ne despart, decât motivele care ne apropie. Noi, cei care suntem azi în faţa dumneavoastră pentru a vă cere votul de încredere, am trecut peste acele lucruri care ne separă şi am găsit lucrurile care ne unesc. Am înţeles că mai presus de orice orgoliu şi de orice adversitate politică se află interesul românilor”, a mai explicat premierul desemnat. 

Nicolae Ciucă a vorbit despre investiţii, pentru ca România să se poate redresa şi le-a prezentat parlamentarilor programul de guvernare.

„În scopul îndeplinirii tuturor obiectivelor pe care ni le propunem este necesară reformarea statului prin revizuirea Constituţiei României, reformarea administraţiei publice prin descentralizarea României.(...)Nu ne putem permite luxul animozităţilor politice care pot cauza noi crize”, a mai transmis Ciucă.

„Sarcina Guvernului este să mobilizeze acel spirit extraordinar al românilor, să ofere oportunităţile necesare dezvoltării unei naţiuni puternice şi să pună în valoare întregul potenţial al poporului nostru. Pentru toate acestea, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră şi al tuturor românilor”, a mai transmis Ciucă.
Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Mos Tagarta
25.11.2021, 11:11:07

"Arătăm că punem pe primul loc interesele românilor”, le-a spus Nicolae Ciucă parlamentarilor. Nicule, nu intrasi bine in paine si deja ti-ai luat prima portie de ciuperci??? Lasa dracu` grija de romani, ca ne-ati convins ca jetul face bolta peste aceste interese, tu vezi cum va certati cu PSD-eii, da` repede ca avem chef de anticipate nu de o guvernare lunga cu tine la carma.

+20 (20 voturi)
Fahrenheit 451
25.11.2021, 11:18:04

Îmi amintește de discursurile lui Ceaușescu, ,,Să facem totul etc.'' Ăsta visează cai verzi pe pereți!... Nu cred că durează mai mult de o jumătate de an și PSD-ul va ieși de la guvernare, dar nu fără a lăsa multe victime peneliste în urmă! Să te asociezi cu PSD e ca și cum te-ar fi atins îngerul morții! ... Uneori chiar avem nevoie de guverne care să ne spună ce este bine pentru noi și, uneori, să ne protejeze de propria noastră prostie. Dar nu avem nevoie de ei, de guvernanți, să trateze oamenii de parcă ar fi toți niște proști! ,, Să facem totul pentru fericirea veșnică a poporului român! (Aplauze și urale puternice, prelungite; se scandează îndelung: ,,Măciucă și poporul!", ,,Măciucă, România, stima noastră și mândria!" Într-o atmosferă de puternic entuziasm, toti cei prezenți la vila Lac 2, peneliști, udemeriști și trandafiriști, se ridică în picioare și ovaționează minute în șir pentru USL 2, forța politică conducătoare a întregii națiuni.’’

-16 (18 voturi)
Fahrenheit 451
25.11.2021, 11:21:34

... Că tot oltean e și îl cheamă Nicolae!

-16 (18 voturi)
IonIon Codreanu
25.11.2021, 11:44:37

Reforme cu PSD?! Doar care să mențină statul așa cum e, că într-unul EUROPEAN PSD nu ar avea loc!!!

+1 (1 vot)
Un cititor
25.11.2021, 12:05:05

Speram ca si domnul Ciuca stie in ce moment suntem. NU SUNTEM IN CAMPANIE !!! Nu promiteti iar, ca ne-am ingretosat de promisiuni !! Reforma Constitutiei si muuuulte altele sunt vitale, dar Reforma Constitutiei facuta de specialisti, nu de politicienii din parlament cu pregatire juridica. Speram sa le vina mintea la cap, si sa formeze un grup din superexperti, care sa lucreze la refacerea legilor si Reforma Constitutiei.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările