Politică

articolul anterior articolul urmator

Cizmarule, nu mai sus de sanda!

7
8 Aug 2019 17:31:44
Ancelin Roseti

Domnul Dan Barna este convins că nu s-ar fi întâmplat crimele de la Caracal, dacă ar fi fost dânsul preşedintele României.

Această afirmaţie, care deja a stârnit, cred, invidia doamnei Dăncilă, demonstrează, dacă mai era nevoie, că domnul Barna confundă cupola circului cu bolta patriei.

Nu poţi călca senin pe cadavre, nu poţi specula tragediile unor oameni, făcându-ţi campanie electorală pentru funcţia de preşedinte al ţării -- fie că îi ştii atribuţiunile, fie că nu.

Demagogia şi populismul sunt metehne ale politicii, nu virtuţi ale ei. Schimbarea în bine a unei societăţi nu se realizează înlocuind incompetenţii şi ipocriţii „lor“ cu incompetenţii şi ipocriţii „noştri“, răul „lor“ cu răul „nostru“, ci instaurând binele, dreptatea, adevărul.

Domnul Dan Barna, doritor înfocat de „schimbare“, nu pare a fi deloc diferit de cei „neschimbaţi“. Se vede cu ochiul liber că dumnealui, în realitate, nu e altceva decât slujitorul fidel al propriei retorici, kamikazele vesel al propriilor veleităţi şi interese. În afara ambiţiilor sale cocoţate, nimic nu pare a-l recomanda pentru o asemenea funcţie.

Gargara cu ceai electoral nu poate schimba România, ci doar ageamii între ei -- rănile ţării vor supura tricolor mai departe.

„Sutor, ne ultra crepidam!“ (Cizmarule, nu mai sus de sanda!) -- i-ar fi spus Apelles unui cizmar cu zel critic, care dorea să-i aducă “schimbări“ în tablou. 

N-ar strica dacă dl. Barna şi-ar însuşi imperativul antic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Utilizator Adevărul
8.08.2019, 17:43:07

Comentariu considerat abuziv.

gigione deladolj
8.08.2019, 18:27:47

Doamne, de acord că Omu e un fanfaron vesel. El e copilotul lui Picard, acesta îmbătrânind intre timp. Este totuși de preferat antiromânului iohanica, de care trebuie scăpat în orice situație. Poate e preferabil și exaltatului gargaragiu raresel bogdanel, care deja se vede pe calul lui Mihai Viteazul.

-5 (5 voturi)
Camelian Propinatiu
8.08.2019, 19:00:34

Pana la urmă, tot spre o guvernare PNL-PSD împing analiştii.

0 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
9.08.2019, 07:08:05

Comentariu considerat abuziv.

Dream Pervertor
9.08.2019, 08:07:10

@costica din punctul G: CULCA-TE, ESTI OBOSIT!

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările