Clasa de mijloc merge în paradis

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce vrei să te faci când vei fi mare? Aviator, cosmonaut, general sau artist? Răspuns (sugerat): când vei fi mare trebuie să ajungi în „clasa de mijloc“. Pentru că toţi cei din această „clasă“ vor avea lefuri mari.

Cu lefurile stabilite în proiectul legii salarizării unitare, prezentat de Liviu Dragnea, „clasa de mijloc“ din România va merge în paradis. Nu clasa muncitoare (conform filmului italian), ci clasa de mijloc! Şi ce român cu scaun la cap nu şi-ar dori să ajungă în paradis? Deci, nu e timp de pierdut, trebuie să intrăm cât mai mulţi în „clasa de mijloc“ a PSD-ului, sub conducerea lui Liviu Dragnea. Dacă ai prins un loc în „clasă“, atunci primeşti leafa stabilită prin lege. Dacă n-ai intrat, din diverse motive, de exemplu, e sub demnitatea ta, nu te duce capu’, nu-ţi place de Dragnea, eşti plecat din ţară, nu-ţi place de Grindeanu (oricum, e un figurant!), ai prea mulţi bani ca să te cobori la această „clasă de mijloc“, atunci rămâi de căruţă. „Clasa“ PSD-ului merge înainte, spre paradis, vezi şi tu ce lefuri se vor da pentru clasa asta în 2020, apoi în 2022!

Odată intrat în clasa de mijloc făurită de regimul Dragnea, te va durea în cur de restul lumii. Poate să crape bugetul ţării, poate să crape de oftică românii plecaţi să muncească în străinătate, poate să se surpe strada pe care locuieşti, să se îndoaie Facebook-ul, să se ducă dracului Uniunea Europeană (nu ne are la inimă!), poate să facă icter Soros, papagalii FMI să dea în demenţă şi chinezii să invadeze Casa Albă apărată de Trump, poate să vină cutremurul şi inundaţiile, nu-ţi pasă, eşti în „clasa de mijloc“! Şi după ce te-ai văzut intrat cu leafa în „clasă“, poate să vină... paradisul. E paradisul tău. „Pentru că meriţi“, vorba unui şlagăr sau reclame? Nu contează, tu meriţi clasa!

Nu avem autostrăzi, mor cu zile oameni în spitale, dar avem, în sfârşit, o «clasă de mijloc».

După atâtea umilinţe înghiţite pe pământul românesc, pe vremea lui Iliescu, Constantinescu şi Băsescu, mai ales Băsescu!, uite că a venit timpul să fii respectat în ţara ta, în casa ta, în „clasa“ care trage ţara spre progres şi bunăstare. E bunăstarea ta şi voturile PSD. Pentru că o dată intrat în „clasă“, pe lumină (nu noaptea!), pe uşa din faţă, adică oficial, prin lege, atunci trebuie să ştii cu cine trebuie să votezi în 2020, în 2022, în 2024, din doi în doi, adică numai voi doi, tu şi clasa ta mijlocie.

Cu cât vom fi mai mulţi în „clasă“, cu atât ţara va fi mai bogată şi o să aibă de unde să dea lefuri la toţi membrii clanului, pardon!, clasei. Nu avem autostrăzi, mor cu zile oameni în spitale, sunt o mulţime de analfabeţi, dar avem, în sfârşit, o „clasă de mijloc“.

Poate că ai să te întrebi ce trebuie să faci după ce vei intra în „clasa de mijloc“. Nimic. Leafa merge, tu munceşti cu acelaşi spor! Viaţa e scurtă, viaţa e vis, viaţa e un miracol, viaţa e o „mare trecere“, dar tot ce contează e leafa ta din clasa de mijloc. Până la urmă, d-aia trăieşti, să munceşti pentru o leafă. De „clasă“, de mijloc, de partid.

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite