Politică

articolul anterior articolul urmator

Claudiu Năsui: „România nu este săracă. România este sărăcită. Zero Taxe pe Salariul Minim este soluţia”

14
4 Aug 2021 18:28:45
Autor: Andreea Ghiorghe
Claudiu Năsui, ministrul Economiei FOTO: Facebook
Claudiu Năsui, ministrul Economiei FOTO: Facebook

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a afirmat că „România nu este săracă, România este sărăcită”, ţara noastră fiind „campioana Europei la sărăcia în muncă”. Ministrul a transmis că soluţia este reforma economică liberală - Zero Taxe pe Salariul Minim - care „scoate milioane de români din sărăcie”.

Ministrul Năsui a declarat că soluţia pentru românii care pleacă la muncă în străinătate, pentru tinerii care sunt în şomaj şi pentru criza forţei de muncă este renunţarea la taxele pe salariul minim. 

„România nu este săracă, România este sărăcită. Suntem campionii Europei la sărăcia în muncă. Cum să nu plece românii la muncă în străinătate? Cum să nu avem o mulţime de tineri în şomaj? Cum să nu avem de ani de zile o cumplită criză a forţei de muncă? Zero Taxe pe Salariul Minim este o reformă economică liberală care scoate milioane de români din sărăcie şi generează prosperitate prin activarea forţei de muncă”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook, miercuri.

Ministrul Economiei a mai adăugat că de această schimbare pot beneficia „fără cerere, preselecţie sau alte birocraţii inutile” toţi cei care primesc un salariu. „Fără selecţii politice, fără criterii arbitrare şi alte decizii subiective. Totul s-ar întâmpla automat odată cu fiecare salariu primit. Despre de ce Zero Taxe pe Salariul Minim este soluţia optimă am vorbit la conferinţa «Impactul economic al pandemiei asupra HORECA, criza de personal şi soluţiile propuse de industriei», organizată de HORA”, a completat Năsui. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Brascombre
4.08.2021, 18:33:13

Zero taxe pe salariul minim e solutia de bun simt, aplicata si in alte tari europene, doar ca in Romanica te trezesti cu un singur om angajat la trei firme pe salariul minim.

+2 (4 voturi)
andrei ispas
4.08.2021, 18:52:23

Legea lui mitraliera promulgata de Iohannis este o lege toxica care va falimenta bugetul tarii. Deci, taxarea amaratilor care isi rup oasele la muncă la privat va continua, desi ministrul userist are intentii bune. Vedem deja ca usr este aproape scos din joc de bandele de borfasi cu care s-au aliat din nefericire

+12 (14 voturi)
Alexandre
4.08.2021, 18:53:40

Si cum ramane cu principiul contributivitatii pentru pensie? Daca li se plateste din oficiu contributia (de la buget?) , ar trebui ca sa li se treaca in Cartea de munca ca au platit-o. In baza carei legi s-ar putea face lucrul asta? Sau prin ce fel de lege constitutionala sunt scosi din schema nationala a asigurarilor sociale? Apare problema discriminarii. De ce unul care are doar cu 5 lei mai mult decat salariul minim sa nu beneficieze si el? Nu era mult mai simplu ca sa se mareasca prin lege pur si simplu salariul minim exact cu cuantumul impozitelor? Pare o masura de tip socialist-comunist-pompieristica si bineinteles demagogic-populista.

+14 (16 voturi)
Tomescu Tom
4.08.2021, 18:54:25

Măsura cu zero taxe pentru salariul minim ... mai trebuie completată cu multe, foarte multe alte măsuri (legi) esențiale ... Multe tare ! Și care apoi să se aplice .. pe bune .. Dacă, doar o să publicați niște cuvinte tipărite.... va fi pierdere de timp .. de bani ..de ...etc .. Ca până acum ...

-12 (12 voturi)
iordan iordan
4.08.2021, 19:19:34

Sa se reduca de la 76%taxe pe salariul net ce se plateste azi la jumatate,acesta ar fi ajutor pentru toti fara discriminare. Am colaborat cu o firma din Slovacia care platea 25% taxe pe net si noi 76% . Sa reduca cheltuielile cu bugetarii si achizitiile publice ,asa se va putea reduce taxele.

+15 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările