CNSAS a început să verifice candidaţii la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a primit, joi, de la Biroul Electoral Central (BEC) listele cu candidaţii la alegerile europarlamentare din 25 mai şi a început verificarea acestora

„Menţionăm că verificările acestora (candidaţilor, n.r.) au fost demarate cu maximă celeritate, urmând ca rezultatele să fie făcute publice, conform legii“, se arată în comunicatul CNSAS.

Biroul Electoral Central a făcut publice, miercuri, listele de candidaţi depuse de alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PPDD, Forţa Civică şi PNŢCD, Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a menţionat că în cazul PNŢCD a fost adoptată o decizie de admitere parţială a listei de candidaţi.

El a precizat că una dintre candidaturile depuse de PNŢCD a fost invalidată, respectiv cea a Mariei Stavrositu, care nu a depus în dosarul de candidatură declaraţia de colaborare sau nu cu fosta Securitate.

De asemenea, BEC a admis candidaturile independente din partea lui Capsali Pericle Iulian, Paul Purea, Ungureanu Corina, Filip Constantin Titian.

Citeşte şi:

Averile candidaţilor la Parlamentul European. Liberalul Cristian Buşoi, cel mai bogat candidat; Democrat-liberalul Traian Ungureanu, cel mai sărac

Majoritatea candidaţilor care aspiră la un fotoliu în Parlamentul European au în bănci sute de mii de euro şi deţin case, terenuri, tablouri şi bijuterii. Liberalul Cristian Buşoi, actual eurodeputat, a reuşit în cinci ani să strângă în conturi aproape un milion de euro, în timp ce democrat-liberalul Traian Ungureanu susţine în declaraţia de avere că are un cont cu numai 100.000 de euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite