Politică

articolul anterior articolul urmator

Coaliţia pentru familie se miră

75
10 Mar 2017 19:20:34
Florin Buhuceanu

Misiunea numitei Coaliţii este sfântă, salvarea mariajelor din România este pe mâini bune. Creştinismul însuşi trebuie apărat de influenţa „necredincioşilor”, zic dumnealor. Lucrurile se vor rezolva în bine începând cu 25 aprilie, desigur, când preşedintele Mihai Gheorghiu ne cheamă la vot popular.

Între timp, acelaşi domn Gheorghiu a descoperit stupefiat că nu toată lumea îi împărtăşeşte viziunea familistă care oferă protecţie constituţională doar unora. În pelerinajul întreprins mesianic prin ţară, la Cluj şi Timişoara, a încercat să convingă în spaţiul universitar. Fu întrerupt, interpelat, chestionat, somat să răspundă unor întrebări la care nu are răspuns. Nu pricepe ce i se întâmplă, nu înţelege că într-un spaţiu eminamente universitar riposta era inevitabilă. Tinerii ştiu că instituţia familiei nu se suprapune cu instituţia căsătoriei şi că altele sunt realităţile familiale care îngrijorează.

Doare să ştii că la fiecare câteva ore o femeie este bătută, în timp ce la câteva zile o femeie este omorâtă. Doare să constaţi că 3 părinţi din 10 folosesc bătaia ca mijloc de educaţie a propriilor copii, conform unui studiu UNICEF. Îngrijorează că nasc anual în jur de 20.000 de adolescente, în timp ce 4.000 dintre ele nasc pentru a doua oară. Stupefiază că grupări membre ale Coaliţiei pentru Familie colaborează cu parlamentari ai Rusiei Unite din Duma de stat ce tocmai a dezincriminat violenţa domestică, în numele „valorilor familiale”, dacă nu se produc răni grave.

Fireşte, nu este civilizat să-l întrerupi pe domnul Gheorghiu când are de comunicat atâtea lucruri importante şi urgente pentru ţară şi familii. Dumnealui este binecunoscut dealtfel pentru incitarea la dialog, săvârşită profesional mai câţiva ani în urmă în calitate de gazdă directorială a Muzeului Ţăranului Român. O mostră elocventă de dialog creştinesc o puteţi găsi aici:

E de recunoscut însă că ingenuitatea cu care aceşti profesionişti ai homofobiei motivate religios se declară victime ale intoleranţei este una colosală. Semeni furtună ani de zile, divizezi profund societatea, scoţi în afara legitimităţii şi protecţiei constituţionale familiile care nu sunt căsătorite şi te miră că eşti apostrofat? Că sunt români care cred că o sută de milioane de lei ar putea merge către programe educaţionale şi nu pentru un referendum fără substanţă? Că sunt români care cred că toate familiile din România merită să beneficieze de recunoaştere şi protecţie? 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

75 Comentarii

Toma G. Elena
10.03.2017, 19:47:07

“în afara legitimităţii şi protecţiei constituţionale familiile care nu sunt căsătorite” ….............................. TOTUŞI, Codul Civil REGLEMENTEAZĂ relaţiile dintre bărbat şi femeie, pe durata convieţuirii fară/până la căsătorie, prin numitul CONCUBINAJ!

+4 (4 voturi)
Ovidiu Stoica
10.03.2017, 19:54:41

Bine ca societatea romaneasca a inceput sa reactioneze impotriva acestor deraiati. Sa speram ca referendumul se va aproba. Atentie si soparla cu "parteneratiatul", e vorba de metoda subminarii societatii prin metoda "pasilor marunti"

+5 (21 voturi)
Un Cititor
10.03.2017, 20:11:19

Domnule Florin Buhuceanu, ați început a arunca într-o negură coaliția pentru familie, apoi cu nonșalanță ați legat această coaliție de ruși, iar in final ați pus într-o lumină negativă pe reprezentantul acestei coaliții. Nu mi-am pierdut câteva clipe sa văd acel video, dar ma simt responsabil să vă bat obrazul că faceți propaganda "democrată". Dacă doreați la final de articol o concluzie întărită pe afirmațiile unei persoane influente, puteați sa o citați pe Hillary Clinton când a spus că-i de acord ca femeile sa facă avort in luna a noua, dar asta nu ajuta la distrugerea acestui referendum. Domnule Florin, v-ați vândut pentru arginti probabil, dar sa știți dumneavoastră si cei care sunt in spatele dumneavoastră, pe Dumnezeu care protejează familia creștină, nu îl puteți izola cu arginti si minciuni. O scurta descriere pentru "democrații" lumii: https://youtu.be/SD2SdmP45_s

0 (18 voturi)
Ionut Imv
10.03.2017, 20:26:50

Dupa mintea unora individul are doar drepturi si nicio obligatie.mai sus de libertati si libertinaj nu trebuie sa mai existe nimic.fiecare sa faca ce vrea,fara sa se incurce de reguli sau obligatii. In baza acestor principii sanatoase ale societatii deschise progresiste nu credeti ca de exemplu secuii ar trebui lasati sa se rupa de Romania pentru ca ei asta doresc?ce poate fi mai tolerant si mai progresist pentru o tara decat acest lucru?

+1 (11 voturi)
Ovidiu Stoica
10.03.2017, 21:01:14

Miza aici nu sunt 'drepturile', chestia cu "drepturile" este e o manipulare retorica. Miza aici e definitia casatoriei, definitie care de secole a fost inteleasa in Europa ca fiind vorba de o relatie (sanctionata social, de comunitate) intre un barbat si o femeie. Asta chiar si inainte de Crestinism, in perioada Imperiului Roman sau Grecia Antica. Nici poligamia, cum e la musulmani, pana la 4 femei, si nici o asemenea aberatie ca "mariajul barbatilor" intre ei, nu fost considerata vreodata si nu trebuie acceptata vreodata in societatea romaneasca. Pe un plan mai larg, miza aici sunt normele sociale si morale, impiedicare alunecarii societatii in degenerare si decadenta.

+3 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (75)

Modifică Setările