Coaliţia de guvernare nu se poate pune de acord în privinţa educaţiei sexuale. Orban: „Este un subiect care ţine de conştiinţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban susţine că trebuie să se ajungă la o formă de echilibru pe tema educaţiei sexuale în şcoli. FOTO: Arhivă
Ludovic Orban susţine că trebuie să se ajungă la o formă de echilibru pe tema educaţiei sexuale în şcoli. FOTO: Arhivă

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat că introducerea educaţiei sexuale în şcoli reprezintă un subiect care „ţine de conştiinţă”. În acest context, liderul PNL a afirmat că este foarte greu să se ajungă la un punct de vedere unitar în Coaliţie.

Ludovic Orban a transmis că s-a discutat în interiorul Coaliţiei de guvernare despre introducerea educaţiei sexuale în şcoli, însă nu s-a putut ajunge la un punct de vedere unitar. 

„E vorba de un subiect care ţine de conştiinţă şi e foarte greu de luat o decizie la nivelul coaliţiei să susţină un punct de vedere unitar. E adevărat, am discutat acest subiect, s-au exprimat puncte de vedere. Încă nu s-a luat o decizie în coaliţie. Este vorba de o anumită dificultate de a putea impune o decizie care se ia la nivelul coaliţiei către toţi parlamentarii din coaliţie”, a declarat, marţi, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Orban a mai subliniat că trebuie ajuns la o formă de echilibru. 

„Trebuie să se ajungă la o formă de echilibru care să satisfacă, pe de o parte, părinţii care sunt îngrijoraţi că ar putea fi folosită educaţia în şcoli într-un sens nepotrivit pentru copiii lor şi cei care susţin, pe bună dreptate, că este nevoie de o educaţie şcolară”, a explicat liderul PNL.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine introducerea educaţiei sexuale în şcoli. Acesta a afirmat că problema poate fi tratată „cu înţelepciune şi cunoscând realităţile”, oferind drept exemplu comunităţile în care părinţii şi copiii locuiesc într-o singură cameră şi unde lacunele referitoare la educaţia sexuală apar şi la minor, dar şi la adult.

Sorin Cîmpeanu este de părere că actuala programă de educaţie sanitară în şcoli, care să includă şi educaţia sexuală, este una foarte bună şi că elevii ar trebui să se înscrie din start la acest curs opţional, cu posibilitatea de a se retrage, pe parcurs, din diferite motive.

Vezi şi: Sorin Cîmpeanu: E nevoie de educaţie sexuală în şcoli. Problema poate fi realizată cunoscând realităţile

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite