Politică

articolul anterior articolul urmator

Coaliţia PSD-ALDE a găsit vinovatul pentru dezastrul ţării: Uniunea Europeană

6
4 Oct 2018 13:51:07
Ancelin Roseti

Normele statului de drept, mecanismele democratice, respectarea libertăţilor şi drepturilor individuale, rânduiala juridică nu reuşesc să intre în graţiile coaliţiei PSD-ALDE, creând un mare disconfort faunei ce o alcătuieşte.

Strădania acestei coterii de a fenta justiţia, de a se eschiva dinaintea legii ― domolind codurile penale, anihilând pârghiile de anchetă, legalizând furtul, încurajând corupţia, amnistiind infractorii, suspendând atât pedeapsa, cât şi fapta (premieră mondială) ― este evidentă, se vede cu ochiul liber, fără ajutorul niciunui dispozitiv optic. Totul se face pe faţă: perseverent şi la lumina zilei. „Programul” de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE fixează un singur ţel: jaful în tihnă, furtul sub oblăduirea legii ― fără repercusiuni punitive, fără tam-tam social, fără resentimente din partea poporului-victimă. De aceea modificările făcute legilor au ca ţintă mângâierea pe creştet a infractorului, nu salvarea victimei. Infractorului i-ar mai trebui nişte drepturi, victima are destule, ei îi sunt suficiente îndatoririle: oficiul de a fi victimă.

Dacă, până mai ieri, îşi justificau modificările aberante, invocând civilizaţia europeană, voinţa Europei şi stringenta armonizare cu legislaţia ei (informându-ne că protestatarii şi toţi acei „trădători” care se opuneau acestui „mareţ” demers sunt plătiţi de Soros şi fac, împotriva interesului naţional, jocurile unor forţe oculte), iată că, astăzi, după ce au fost săpuniţi şi traşi de urechi atât de Comisia de la Veneţia, cât şi de înalţii lideri politici europeni şi americani, aflăm că nu e bine să mai stăm în UE şi că întreaga omenire civilizată a devenit o forţă ocultă, care ne împiedică să ne vedem de „interesul naţional”: „independenţa” şi „suveranitatea” ― care, în accepţiunea haitei cocoţate la butoanele ţării, înseamnă corupţie şi jaf naţional. Nu-i exclus ca, mâine-poimâine, să auzim şi despre „independenţă” şi „suveranitate” că, între timp, au devenit ingredientele diabolice ale aceleaşi „forţe oculte” ce nu mai conteneşte a faulta  „interesul naţional”. Iar dacă, odată ieşiţi din UE, ni se va spune că însuşi interesul naţional este „forţa ocultă” ce stă de-a curmezişul „interesului naţional”, suntem capabili, la o adică, să părăsim şi planeta.

Ignoranţa semeaţă (stârnitoare de râs) a d-nei Viorica Dăncilă, pledoaria elucubrantă şi mojică a ipochimenului Dan Nica (el însuşi protagonist al unui dosar penal, pentru abuz în funcţie), atitudinea de ţaţă a mediocrei d-ne Norica Nicolai, din Parlamentul European, au avut ca ţintă nu liderii politici europeni, ci electoratul, susţinătorii de acasă. Aceştia nu au dorit să convingă Europa de nevinovăţia politicienilor români, de bunele lor intenţii, ci au vrut să convingă electoratul/susţinătorii nesăbuitei coaliţii de faptul că Europa (şi, în genere, omenirea) e răul cel mare al ţării. Uniunea Europeană e vinovată de halul în care a ajuns societatea românească şi nu corupţia şi jaful aşa-zişilor oameni politici de la putere. De aceea „prestaţia” lor a fost aplaudată de Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Paul Stănescu etc. ― pentru a întări, în rândul mulţimii, pe de o parte, convingerea nevinovăţiei lor şi a bunelor intenţii politice, iar pe de alta, necesitatea renunţării la Uniunea Europeană (baubaul naţional, piaza rea, cauza tuturor relelor româneşti).

Ca să sacrifici viitorul unei naţii, ca să periclitezi destinul unui popor, pentru a salva o gaşcă de infractori, o şleahtă de parveniţi ce alimentează corupţia şi furtul, în România, este şi ticăloşie, şi prostie, şi trădare, şi mai mult decât toate acestea.

Ieşirea din Uniunea Europeană, pe scurt şi direct, ar însemna, în cele din urmă, falimentul ţării (cu tot ce înseamnă acesta şi prin toate etapele sale).

Aşadar, busolele aşa-zişilor noştri oameni politici au intrat de-a binelea în delir…

P.S. Cât despre referendumul trâmbiţat, nu voi avea vreme să merg… Nu pot avea încredere în „modificări” făcute de infractori, impostori, analfabeţi, mincinoşi ş.a.m.d. Aştept un nou referendum, care să-şi propună să măsoare opinia poporului (prin „Da” şi „Nu”), lansând întrebări de genul: „Doriţi să fiţi conduşi de infractori, de condamnaţi penal, de analfabeţi, de impostori?”, „Doriţi confiscarea extinsă a averilor dobândite ilicit?” ― şi alte asemenea, care chiar urmăresc binele societăţii, binele poporului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Stancu Dan
4.10.2018, 14:59:40

Si pe cand excluderea lor din PES ? Sau alianta socialistilor europeni tolereaza in randurile sale toti analfabetii interlopi ? Sa fie vorba de unitatea socialista intru idealuri si valori (analfabetism, incompetenta, infractionalitate) ? Sau e vkrba pur si simplu de shpagi date unor socialisti de frunte ?

+3 (3 voturi)
marius cristian
4.10.2018, 16:16:05

Ieşirea din Uniunea Europeană, pe scurt şi direct, ar însemna, în cele din urmă, falimentul ţării (cu tot ce înseamnă acesta şi prin toate etapele sale). nicidecum ar insemna falimentul mercenarilor scribalai de soiul tau....

-2 (8 voturi)
RB2016
5.10.2018, 00:22:26

Correct postaca pesedista, o sa curga laptele si mierea, amai ceva ca in Venezuela, Zimbabwe sau Corea de Nord su conduscerea inteleap a marilor patrihoti Zdragnea, Motocicelanu si Hunorache. Toti romanii or sa fie din nou nu milionari ca pe vremea lu' Ililci Nkavedistu' ci multi-milionari iar un chibrit o sa coste numa' o bagtela asa v'o 995000 de lei. O sa muncaeasca numa' c..urvi..stina lu' Zdragnea si cele 5-6 cade ala lu' Motocicelanu. Toit romanii isi vor ptrece concediile la Nice, Menton, Caraibe, Costs Rica si alte locuri excotice dar numai prin reprezentati lor alesi din sparlamentul psd/alde. Mariusucule daca prostia are durea urletele tale ar speria pana si Moskova, din pacate nu doare

+1 (3 voturi)
Sorin Ionascu
4.10.2018, 17:22:21

"Coaliţia PSD-ALDE a găsit vinovatul pentru dezastrul ţării: Uniunea Europeană" Pai, au dreptate. Doar uitandu-ne spre UE si comaprandu-ne cu ei suntem in dezastru. Daca insa ne intoacem privirea mai spre sud, asa, catre Africa sahariana si sub-sahariana, am deveni brusc un micutz coltz de rai, pentru care ar trebui sa ne invidieze toti salbaticii de acolo. Vedeti, d-le Roseti, totul tine de teoria relativitatii - depinde ce cu ce compari ca sa intelegi rezultatele. In timp ce unii se plang de dezastrul din tara, comparand cu lumea dezvoltata si civilizata, altii se mira si le reproseaza ca nu apreciaza raiul in care traiesc, comparativ cu primatele africane. Din pacate, multi din cei ce se plang de dezastru nu fac mai nimic sa-l minimizeze.

+1 (1 vot)
Sorin Ionascu
5.10.2018, 11:16:53

Se pare ca unii au o problema cu intelegerea ironiei din mesajul anterior.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările