Coaliţia se reuneşte, de la ora 14.00, înainte de şedinţa Guvernului. Angajarea răspunderii pe certificatul COVID, tema de discuţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii Coaliţiei hotărăsc soarata Certificatului COVID FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Liderii Coaliţiei hotărăsc soarata Certificatului COVID FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Liderii coaliţiei de guvernare se reunesc, miercuri, la ora 14.00, în şedinţă, cu o oră înainte de şedinţa de Guvern. Preşedinţii celor trei partide trebuie să decidă dacă proiectul de lege privind certificatul COVID va fi asumat de Executiv, sau va trece prin procedură normală în Parlament.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a finalizat proiectul său de lege, a anunţat că ia în calcul demisia în cazul în care nu va fi acceptată angajarea răspunderii Guvernului pe certificatul verde. „Din punctul meu de vedere, procedura aplicabilă este asumarea răspunderii Guvernului. PSD sprijină soluţia, rămâne de văzut dacă şi-o vor asuma partenerii noştri de coaliţie. Dacă vom tergiversa lucrurile, vom ajunge ca certificatul verde să fie aprobat foarte târziu şi efectele lui vor fi minime”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirma, miercuri, la Senat, că PNL susţine orice proiect referitor la certificatul COVID care poate duce la creşterea ratei de vaccinare, dar prin dezbatere în Parlament şi nu prin asumarea răspunderii. 

„Poziţia noastră este foarte clară: vine un proiect de lege în Parlament, îl dezbatem şi trece”, a afirmat Cîţu, precizând că efortul nu ar fi prea mare pentru coaliţia care are 70% în Parlament. Cîţu afirma, însă, că nu e nevoie de asumarea răspunderii, în condiţiile în care Guvernul are susţinere consistentă în Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite