Codrin Ştefănescu: M-a şocat că unii colegi au uitat de Dragnea fix în ziua în care a primit condamnarea. M-a surprins lipsa de caracter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codrin Stefanescu FOTO Mediafax
Codrin Stefanescu FOTO Mediafax

La o zi după ce liderul interimar al PSD Viorica Dăncilă afirma că PSD va testa şi un candidat comun PSD-ALDE pentru alegerile prezidenţiale, fostul secretar general al partidului, Codrin Ştefănescu, a afirmat la RFI că social-democraţii trebuie să vină cu un candidat propriu. Totodată, acesta a declarat că e „şocat” de colegii care „au uitat de Dragnea fix în ziua în care a fost condamnat” şi că PSD e într-o situaţie gravă.

Codrin Ştefănescu punctează că PSD nu s-a mai confruntat niciodată cu o situaţie atât de gravă şi că pare că nu-şi mai revine de la alegerile europarlamentare.

„Partidul meu nu e într-o situaţie foarte bună. Cred că n-am fost niciodată într-o situaţie atât de gravă ca acum. Parcă nu ne revenim după 26 mai, parcă nu reuşim să ne punem pe picioare sub nici o formă”, a afirmat social-democratul la RFI.

Întrebat despre poziţia unor membri de partid vizavi de Liviu Dragnea, fostul secretar general a relatat că e „şocat” de faptul că o parte dintre colegii săi au „uitat” de Dragnea din ziua în care acesta a fost condamnat.

„Nu putem vorbi despre oameni care au fost apropiaţi de Liviu Dragnea şi oameni care au fost mai puţin apropiaţi, că şi primul-ministru a fost apropiat de Liviu Dragnea, doar a fost propunerea lui de prim-ministru. Sunt oameni în Guvern care au fost apropiaţi de Liviu Dragnea, sunt oameni în partid, dintre preşedinţii de organizaţii judeţene. Pe mine m-a şocat faptul că unii dintre colegii mei au uitat de Liviu Dragnea fix în ziua în care a primit condamnarea, s-au delimitat de un om care a avut un rol important în viaţa lor şi inclusiv în viaţa lor politică instantaneu şi asta m-a şocat, nu mi-a venit să cred lucrul ăsta. Eu nu m-a delimitat (...). M-a surprins lipsa de caracter a unor colegi de-ai mei apropiaţi, în ceea ce priveşte poziţionarea lor faţă de situaţia în care se află Liviu Dragnea”.

Codrin Ştefănescu s-a ferit să spună clar dacă se referă şi la Viorica Dăncilă: „Nu dau nume astăzi, o să vorbesc la Congres despre lucrul ăsta”.

„PSD trebuie să aibă candidat propriu”

În privinţa candidatului la prezidenţiale, Ştefănescu afirmă că partidul trebuie să vină cu un candidat propriu şi precizează că pe lista de sondaje ar trebui adăugaţi Gabriela Firea şi Mihai Fifor.

„Probabil că o să facem acest sondaj nu cu o singură casă de sondare a opiniei publice, cred cu două şi vor fi mai mulţi colegi. Trebuie ţinut cont că sunt oameni care deja au anunţat că vor să intre în această competiţie, cum este Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae sau Eugen Teodorovici, dar mai sunt oameni care trebuie puşi pe această listă şi întrebată opinia publică. Mai e şi Gabriela Firea, mai este şi Mihai Fifor, sunt destui oameni în partid care ar putea crea o surpriză. De fapt, ideea este că PSD trebuie să aibă un candidat propriu în acest moment, care are şanse mari să ajungă în turul doi”, a declarat social-democratul.

Întrebat şi dacă poate fi şi un candidat din afara PSD, Codrin Ştefănescu a menţionat că alegătorii nu-l vor accepta.

„Să ştiţi că în PSD în principal avem colegi care pot aduna aceste voturi. Omul care iubeşte PSD, care este membru, care e simpatizant, omul care a votat de ani de zile acest partid este greu să-i spui că iei pe cineva din afară şi îi spui votează-l, este foarte complicat”, a conchis social-democratul.

Vezi şi: PSD va testa şi un candidat comun PSD ALDE pentru alegerile prezidenţiale. Ce spune Dăncilă despre Tăriceanu

Codrin Ştefănescu o sfidează pe Dăncilă şi anunţă că va candida la funcţia din care a fost demis

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite