Politică

articolul anterior articolul urmator

Come on, buddy

46
10 Oct 2021 16:10:54
Péter Demény

Sărise şi Mihail Neamţu să spună că a-ţi permite să nu naşti e acelaşi lucru cu a-ţi permite să nu te vaccinezi. Cred însă că lucrurile nu sunt chiar atît de simple, deşi, sigur, o frază ca aceasta poate să aducă cîteva simpatii unui disperat.

Decizia conform căreia vrei să naşti sau nu este fix problema ta. Nimeni nu se va îmbolnăvi pentru că tu nu-ţi doreşti copii, toată lumea va putea merge în continuare la şcoală dacă nu vei naşte. Nimeni, dar absolut nimeni nu va avea probleme de respiraţie sau nu va muri datorită deciziei tale.

În schimb, dacă nu te vaccinezi, atunci poate că cineva se va îmbolnăvi din cauza ta sau poate că va muri chiar. Aproape sigur că vor fi clase în care predarea se va suspenda şi va trece online.

Nu ştiu nici oare pe cine numeşte Dl Neamţu „progresist”. Mulţi progresişti afirmă cu tărie că antivaxerii sunt cei marginalizaţi, cînd numai eu ştiu mulţi oameni umblaţi prin lume şi cu notorietate care nu vor nici în ruptul capului să se vaccineze. Ei au dreptul să refuze vaccinul, eu am dreptul să mă tem pentru soţia mea care merge zi de zi la şcoală să predea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

46 Comentarii

Dragos2018
10.10.2021, 16:38:40

'sau nu va muri datorită deciziei tale' cam pana aici am citit dom' doritu-s-ar formator de opinie '

-10 (12 voturi)
Codruta Presedinte!
10.10.2021, 16:49:09

Alegerea daca se vaccineaza sau nu ar trebui sa le ramana, insa pe cheltuiala lor: 1) Un pachet minim de masuri de medicina preventiva, nu doar vaccin anti-Covid19 ci si alte imunizari, teste, controale gratuite periodice etc 2) Coplata si contributii suplimentare la asigurarea de sanatate obligatorie pentru cei care refuza, astfel incat sa fie compensata povara pusa pe sistemul de sanatate de alegerea lor.

+11 (13 voturi)
Codruta Presedinte!
10.10.2021, 17:22:43

P.S.: Retrogradul din poza care se da mare capitalist nu ar avea de ce sa fie revoltat, in capitalism se practica asa ceva, sunt multe companii private si asiguratori care ofera "wellness incentives" - bonusuri pentru cei care apeleaza la masuri preventive(inclusiv vaccinare), deci implicit costuri mai mari pentru cei care le refuza. Guvernantii si alesii nostri ar putea gasi astfel de solutii insa nu vor sa-si puna majoritatea nevaccinatilor in cap cu masuri nepopulaare dar necesare, capitalul lor de imagine(cat mai e) poate fi consumat doar cu hotiile lor, aroganta lor, interesele lor personale si partinice, nu cu ceva util.

+10 (12 voturi)
Cristian saileanu
10.10.2021, 16:57:03

dle demeny ai scris domnia ta ceva ce nu este despre unguri?????? ma uluiesti!

-8 (14 voturi)
Ion Tamis
10.10.2021, 17:38:41

Come on, buddy .... big time!

+9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (46)

Modifică Setările