Comisia „Alegeri 2009“. Fost ofiţer DGIA: S-a format un comitet pentru realegerea lui Băsescu. Volumul supravegherii în tabăra Geoană era mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doru Paraschiv, fost ofiţer al DGIA, a declarat, joi, la Comisia „Alegeri 2009“, faptul că înainte de turul I al scrutinului din 2009 a fost creat un „comitet special“ cu oameni din Armată care aveau drept obiectiv realegerea lui Traian Băsescu.

Colonelul Doru Paraschiv a dezvăluit că Armata, prin Direcţia generală de informaţii a apărării, s-a implicat în alegeri, de partea lui Traian Băsescu. În cadul instituţiei s-a format un "comitet special" pentru realegerea lui Băsescu. Potrivit lui Paraschiv, din comitet făceau parte, printre alţii, generalul Marian Hăpău, cel care a ajuns şef al Direcţiei de contrainformaţii militare, şi generalul Cătălin Ştefăniţă Zisu, care răspundea de partea logistică a Armatei.

„Nu veţi reuşi să verificaţi nimic concret şi nu veţi ajunge la niciun rezultat dacă nu veţi înţelege că trebuie să găsiţi acele pârghii legale prin care persoanele vizate să fie cel puţin suspendate din funcţii", a afirmat Paraschiv.

„Au fost supravegheate foarte multe persoane fără mandat. Ceea ce faci cu mandat poţi să faci şi fără mandat. Tehnica lasă urme“, a mai afirmat Paraschiv, care a adăugat că „nu domnul Geoană a fost nucleul supravegherii, ci volumul supravegherii era mai mare în tabăra lor, pentru că erau „foarte neîncrezători“. De toate acestea ar fi fost informat şi Traian Băsescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite