Comisia „Alegeri 2009“. Udrea: PSD voia să obţină blocarea validării alegerilor cu ajutorul unor judecători de la Curtea de Apel. Cătălin Voicu se ocupa de asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea. FOTO Inquam Photos
Elena Udrea. FOTO Inquam Photos

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat, joi, că grupul de social-demcoraţi din jurul lui Mircea Geoană urmăreau să obţină blocarea validării alegerilor din 2009 cu „ajutorul unor judecători la Curtea de Apel“. De acest lucru urma să se ocupe Cătălin Voicu, membru PSD care ar fi păstrat legătura cu diferiţi judecători şi care îi „ajuta pe colegii săi şi cu dosarele penale“.

„Se ştia de Voicu că are o relaţie foarte bună cu anumiţi judecători. PSD-iştii cu dosare penale mergeau la Cătălin Voicu să-i ajute cu dosarele. Au fost şi interceptări publice (...) Ei voiau să obţină blocarea validării alegerilor cu ajutorul unor judecători de la Curtea de Apel. Judecătorii ar fi urmat să fie contactaţi de Cătălin Voicu“, a declarat Elena Udrea. 

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale a explicat şi de ce Gabriel Oprea era în tabăra lui Traian Băsescu. „De ce era Oprea de partea noastră? În toată vara aceea au fost atacuri pe faţă, publice, ale lui Marian Vanghelie. Toată lumea presupunea că el are informaţii de la „Doi şi-un sfert“.Întrebat, Vanghelie a spus: «A venit Moş Crăciun în parc şi mi-a spus»“, a completat Udrea. 

Fostul demnitar a adus în discuţie şi crearea aşa-zisului „stat paralele“ din România. „2009 a fost începutul creării statului paralel. Apogeul a fost 2014-2015, apoi puterea lui a scăzut. Statul paralel funcţioneză şi azi, are o influenţă importantă în justiţie, în conducerea instituţiilor statului, ţine sub control clasa politică, Parlamentul, partidele politice prin lideri“, a mai spus Udrea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite