Comisia de anchetă cerută de PSD cu privire la gestionarea pandemiei va fi decisă într-un plen al Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul Camerei Deputaţilor FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Plenul Camerei Deputaţilor FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Solicitarea grupurilor parlamentare ale PSD privind înfiinţarea unei Comisii care să ancheteze gestionarea pandemiei va fi dezbătută şi votată într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, au stabilit marţi Birourile permanente reunite ale Parlamentului.

Între timp, grupurile parlamentare vor propune reprezentanţii în comisia de anchetă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat că un plen reunit va avea loc săptămâna viitoare, probabil marţi, pentru a dezbate şi vota rapoartele de activitate ale CNA, SRTv şi SRR. Acesta a adăugat că în funcţie de cum finalizează raportul comisiile juridice, este posibil să intre în plen şi procedura demiterii Avocatului Poporului.

„Vom stabili în Birourile permanente reunite de săptămâna viitoare ordinea de zi finală pentru plen”, a afirmat Ludovic Orban marţi la Parlament.

Pe 29 martie, aleşii PSD au depus solicitarea privind constituirea acestei comisii parlamentare de anchetă.

Deputatul PSD Alexandru Rafila a făcut apel la toţi membrii Birourilor permanente reunite să susţină şi să aprobe înfiinţarea unei comisii de anchetă care să analizeze modul în care a fost gestionată pandemia, inclusiv aspectele prezentate de Vlad Voiculescu cu privire la datele referitoare la numărul deceselor din cauza COVID-19. El a adăugat că speră ca USR-PLUS să sprijine demersul PSD, în numele transparenţei pe care o tot clamează. 

Vezi şi: PSD insistă cu înfiinţarea unei comisii care să ancheteze gestionarea pandemiei: E foarte utilă şi sperăm că cei de la USR-PLUS o să sprijine iniţiativa

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite