Comisia Europeană a aprobat o investiţie de peste 222 de milioane euro pentru apă potabilă mai bună în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen FOTO EPA-EFE
Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen FOTO EPA-EFE

Comisia Europeană a aprobat o investiţie majoră de peste 222 de milioane euro pentru modernizarea şi instalarea infrastructurilor de apă potabilă şi de apă uzată în judeţul Ilfov din România. Investiţia va conecta mai multe persoane la reţeaua de canalizare şi va asigura o calitate mai bună şi mai puţine scurgeri de ape reziduale, arată un comunicat de presă al instituţiei.

„Această investiţie demonstrează angajamentul UE pentru creşterea standardelor de trai ale europenilor. Deşi prioritatea noastră este combaterea efectelor pandemiei, suntem angajaţi în îndeplinirea misiunii Fondului de Coeziune de reducere a disparităţilor dintre regiuni, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă”, a afirmat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune şi reforme, potrivit sursei menţionate.

Ca urmare a acestui proiect, rata de conectare la sistemul de alimentare cu apă va creşte de la 57,1% la 99,6 % în 52 de comunităţi.

În acelaşi timp, reţeaua de canalizare va fi extinsă cu 43,29%, pentru a deservi 100% din populaţia zonei.

Proiectul ar trebui, de asemenea, să contribuie la reducerea pierderilor de apă, va proteja biodiversitatea şi va crea 1.500 de locuri de muncă temporare în faza de implementare şi 72 de locuri de muncă permanente în faza operaţională, mai transmite comunicatul de presă al Comisiei Europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite