Comisia Europeană va permite modificarea PNRR pentru ca ţările să investească în surse alternative de energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Comisiei Europene FOTO Arhivă
Sediul Comisiei Europene FOTO Arhivă

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat pentru Digi24 că ţările membre UE îşi vor putea modifica planurile naţionale de recuperare economică, pentru a face faţă crizei energetice provocate de războiul din Ucraina.

Potrivit comisarului european pentru Comerţ, Comisia Europeană pregăteşte un plan, numit „REPowerEU”. „Statele membre au posibilitatea de a revizui planurile naţionale, pentru a pune mai mult accentul pe această tranziţie energetică, iar planul REPowerEU va oferi îndrumările necesare cum se poate face exact acest lucru”, a spus vicepreşedintele Comisiei Europene. 

Dombrovskis a explicat pentru Digi24 că statele europene au suferit un impact major din cauza preţurilor la energie şi că această criză energetică provocată de conflict arată că în Uniunea Europeană este necesară accelerarea tranziţiei energetice spre energia verde.

Dombrovskis a mai spus că există încă o serie de fonduri neutilizate, fiind peste 200 de miliarde de euro din împrumuturile Facilităţii de Recuperare şi Rezilienţă, iar liderii europeni analizează ce resurse suplimentare mai pot fi identificate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite