Comisia Europeană răspunde acuzaţiilor lui Dragnea: Jean-Claude Juncker apreciază în mod deosebit activitatea Angelei Cristea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean-Claude Junker, preşedintele Comsiei Europene
Jean-Claude Junker, preşedintele Comsiei Europene

Comisia Europeană reacţionează după acuzaţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, şi anunţă că Jean-Claude Juncker „apreciază în mod deoebit” activitatea Angelei Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, potivit EurActiv.ro.

După ce preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, într-un interviu televizat, că l-ar fi informat personal pe preşedintele Klaus Iohannis cu privire la „minciunile” transmise la Bruxelles de către liderul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a ţinut să menţioneze, marţi, că preşedintele Comisiei este mulţumit de activitatea Angelei Cristea.

„Comisia Europeană nu face comentarii despre comentarii. Preşedintele Juncker apreciază în mod deosebit activitatea desfăşurată de şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, doamna Angela Cristea"“ se arată în răspunsul purtătorului de cuvânt al CE, pentru EurActiv.ro.

Totodată, acesta a reamintit şi faptul că Executivul de la Bruxelles urmăreşte cu atenţie procesele legislative din România.

„Suntem frecvent în contact cu Guvernul şi Parlamentul României, precum şi cu sistemul judiciar şi societatea civilă, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare", mai precizează purtătorul de cuvânt.

Liviu Dragnea a acuzat-o de „minciuni” pe Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, catalogând activitatea sa drept „un gest împotriva intereselor româneşti, care nu poate să rămână netaxat şi nespus”.

În acelaşi interviu, el a mai susţinut şi că cel care trebuie să informeze Comisia Europeană şi Parlamentul European despre situaţia din România este preşedintele ţării, şi nu "alţi cetăţeni cu diverse poziţii care spun lucruri nereale".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite