Politică

articolul anterior articolul urmator

Comisia Europeană: vor avea loc noi scumpiri în acest an în România. Mureşan: Guvernarea PSD înseamnă bani mai puţini în buzunarele românilor

6
9 Feb 2018 10:42:22
Autor: Sebastian Zachmann
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan

Prognoza intermediară de iarnă 2018 a Comisiei Europene avertizează că măsurile guvernelor PSD şi ALDE din ultimul an vor duce la noi scumpiri şi în 2018 şi că urmează doi ani de încetinire a creşterii economice, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan pe Facebook.

„Comisia Europeană prevede o creştere economică de 4,5% în 2018, iar, în 2019, de 4%, în scădere faţă de cea din 2017 estimată la 6,7%. Acest lucru arată eşecul politicii fiscale şi economice a guvernelor PSD - ALDE care bazează actuala creştere economică doar pe măsuri de încurajare a consumului individual şi fără investiţii publice. Toate aceste prognoze nu sunt deloc surprinzătoare.Aşa cum am avertizat, măsurile fiscale falimentare pe care guvernele PSD - ALDE le-au luat încă de anul trecut, alături de tăierea investiţiilor şi de introducerea de noi taxe, precum supraacciza la carburant, au dus la scumpiri în lanţ şi la o creştere bruscă a inflaţiei în 2017, aceasta ajungând la un nivel-record în ultimii 4 ani, de 3,3%. Iar creşterea inflaţiei a dus la creşterea ROBOR şi acum fiecare român cu rate la bancă plăteşte lunar mult mai mult pentru creditele sale. De asemenea, au crescut preţurile la carburant, la produse alimentare şi servicii, la energie, iar moneda naţională s-a devalorizat în raport cu euro. În plus, vedem că măsurile PSD - ALDE au dus la scăderi de salarii pentru milioane de români, atât în mediul privat, cât şi la stat, unele dintre ele ajungând chiar şi la 20%, ceea ce, cumulat cu inflaţia şi deprecierea leului, face ca salariile acestora să valoreze astăzi cu aproape o treime mai puţin decât valorau în urmă cu an“, a scris europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan pe Facebook. 

„Mai grav este că efectele negative şi scumpirile în lanţ vor continua şi pe tot parcursul acestui an deoarece este de aşteptat ca inflaţia să crească în continuare, iar Guvernul nu poate menţine la nesfârşit preţurile reduse cu măsuri guvernamentale populiste. Guvernul PSD - ALDE nu investeşte, nu reuşeşte să atragă investitori străini şi nici să absoarbă din fondurile europene, în plus, face împrumuturi tot mai mari pentru a acoperi măsurile nesustenabile pe care le adoptă, iar aceste datorii va trebui să le plătim noi, românii. Ca atare, fiecare zi în plus în care România este condusă de PSD şi ALDE înseamnă bani mai puţini în buzunarele românilor şi datorii mai mari pentru generaţiile viitoare“, arată Siegfried Mureşan, care cere Guvernului Dăncilă „să renunţe urgent la măsurile nesustenabile care destabilizează economia şi să folosească această perioadă scurtă de creştere economică pentru a implementa reforme, pentru a creşte investiţiile atât de necesare şi pentru a asigura un cadru fiscal stabil şi favorabil mediului de afaceri. Doar aşa putem avea o creştere economică durabilă, noi locuri de muncă stabile şi mai bine plătite“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

gogu58
9.02.2018, 10:55:40

Comisia Europeană: vor avea loc noi scumpiri în acest an în România. Adica salariile scad, infaltia creste, crestere economica mai mica si in acelasi timp preturile cresc. Parca in economia de piata preturile se ajustau la nivelurile veniturilor.

+3 (3 voturi)
Florin Georgescu
9.02.2018, 12:10:30

Asta e paradoxul RO ! Crestere economica,cresteri de salarii si nivel de trai..la fel ! Unde se pierd aceste cresteri ? In scumpiri ale produselor(putintel ca suntem intr-o piata comuna....) ,ale serviciilor(ca nu-i lasa uniunea si ANRE ul),cresterea dobanzilor bancare,crestere cursului,samd. Dar guvernu' lu Dragnea&Valcov da vina pe ...BNR.Ca acolo nu e ograda lor...e politica fiscala si e coordonata de BNR si de BCE. Fals sau cum spun tiganii din cartierul meu e...mangleala ! Nu stiu ce inseamna dar intuiesc... Logic ar avea ce face guvernul... -sa creasca redeventele -sa reduca uriasele salarii din regii,administratie centrala,agentii si consilii de administratie -sa reduca evaziunea fiscala...mai ales la colosi -sa mai taie din impozitul pe munca si sa-l transfere la impozitul pe proprietati -sa mai reduca munca la negru care insumeaza 1 milion de oameni !!! Sau peste... -eventul o mai buna colectare a fiscului... -sa nu mai permita iesire la pensie la 49 de ani !!! Si mai sunt destule de facut.Sa mai foloseasca si consilierii capul....Dar fac ? Ca fac doar legea justitiei,legea x, sau y care nu aduc nimic bun pe latura economica.Aici stam prost,ca iar ne imprumutam...

+2 (2 voturi)
gogu58
9.02.2018, 12:27:14

Toate masuri bune si nici macar nu trebuie sa fi economist pentru a le "vedea".

+1 (1 vot)
ADani
9.02.2018, 11:25:10

Nu ca nu ar avea dreptate, insa e deranjant cand un tip foarte implicat in campanie de la prezidentiale a coruptei Elena Udrea, 'teoloaga', rade de alti corupti!

+4 (4 voturi)
indianul joe
9.02.2018, 15:43:15

Guvernul Dancila ? Poate Dracila ! O sa albim pana scapam de pavianul asta cu mantie >Mai avem aproape 3 ani !!!Am scapat noi de bashinel,ca parca nu se mai termina.Scapam si de primate.Rabdare si tutun.Si aveti grija de vietile voastre !

Vezi toate comentariile (6)